Μειώνονται οι πολύτεκνες οικογένειες
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-03 10:30:00
0 0

Δραματική εμφανίζεται η μείωση των πολύτεκνων οικογενειών την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Αιτίες φαίνεται να είναι η οικονομική κρίση και η απουσία κοινωνικής πολιτικής για τους πολύτεκνους, δεδομένα που ανεβάζουν στα ύψη την υπογεννητικότητα.

«Η οικονομική κρίση πλήττει ανελέητα τους πολύτεκνους, καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τους θέτουν στην ίδια μοίρα με τους άγαμους. Φοβάμαι ότι η χώρα βαδίζει στο τέλος της Ιστορίας της» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), Βασίλης Θεοτοκάτος.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της ΑΣΠΕ, οι γεννήσεις παιδιών των υπερπολύτεκνων οικογενειών (δηλαδή με πέντε παιδιά και άνω) ανέρχονταν το 2001 σε 996, ενώ το 2011 μόλις σε 451. Εμφανίζονται, δηλαδή, μειωμένες κατά 54,7%.

Αντίστοιχα, την τελευταία τριετία παρουσιάζεται σημαντική τάση μείωσης των οικογενειών που γίνονται πολύτεκνες. Το 2009 η ΑΣΠΕ ενέγραψε 3.551 νέα μέλη, ενώ το 2011 2.494 μέλη. Υπήρξε δηλαδή μείωση κατά 30% σε μία τριετία. Αντίθετα, από το 2005 ως και το 2009 είχε εμφανιστεί αυξητική τάση των νέων πολύτεκνων οικογενειών, η οποία συσχετίζεται από την ΑΣΠΕ με ενθαρρυντικά μέτρα, όπως η εφαρμογή του διορισμού των πολύτεκνων οικογενειών στην εκπαίδευση. Στο τελευταίο συνηγορούν και τα σχετικά στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων, που αναφέρουν ότι από το 2003, οπότε εφαρμόστηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον διορισμό πολύτεκνων στην εκπαίδευση, και μετά, εμφανίζεται σαφής αύξηση του αριθμού των γεννήσεων. Μάλιστα, το 2009 σημειώθηκαν 117.866 γεννήσεις, αριθμός που έχει να παρατηρηθεί από το 1986.

Σήμερα η κατάσταση αλλάζει, καθώς, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, οι πολύτεκνοι πλήττονται από σειρά μέτρων που εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν, όπως η κατάργηση των μετεγγραφών των φοιτητών και του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και η κατάργηση των αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by