Μια βόλτα στο πάρκο Τρίτση
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-05-18 08:00:00
0 0

του Ευθύμη Καρακώστα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας και όμως πολλοί συμπολίτες μας είτε δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του είτε δεν το έχουν επισκεφτεί ποτέ.  Με έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, φιλοξενεί πολυάριθμα είδη χλωρίδας και πανίδας και αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για άθληση, βόλτες με την οικογένεια αλλά και χαλάρωση.

Η πρόσβαση στο πάρκο είναι αρκετά εύκολη με το αυτοκίνητο  αφού έχει εισόδους σε αρκετά σημεία στις λεωφόρους Δημοκρατίας και Φυλής. Επίσης, σε μικρή απόσταση βρίσκεται και ο σταθμός του Προαστιακού «Πύργος Βασιλίσσης».

 

parko-tritsi-2.jpg

Ξεκινώντας την βόλτα μας εντός του πάρκου, παρατηρούμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος, κάτι λογικό λόγω της ημέρας. Όπως μαθαίνουμε, τις καθημερινές ο κόσμος είναι σημαντικά λιγότερος, κυρίως κάτοικοι των γύρω περιοχών οι οποίοι έρχονται εδώ είτε για να αθληθούν είτε απλώς για έναν περίπατο.

Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι του πάρκου είναι, ασφαλώς, οι τεχνητές λίμνες οι οποίες φιλοξενούν πάπιες, χήνες ακόμα και κύκνους. Είναι και το αγαπημένο σημείο των παιδιών καθώς εκεί έχουν την ευκαιρία να ταΐσουν τα ζώα. Όπως μάθαμε υπήρχαν κάποια ζητήματα με την στάθμη των υδάτων τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο την πανίδα, ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να έχει βελτιωθεί αρκετά.

 

parko-tritsi-3.jpg

Αν και υπάρχουν κάποια παράπονα για την κατάσταση σε κάποια σημεία του πάρκου ( γκράφιτι σε τοίχους, κάποιες σπασμένες σανίδες σε γέφυρες), σε γενικές γραμμές το πάρκο είναι αρκετά καθαρό και ασφαλές για οικογένειες. Βέβαια, είναι λογικό ο οποιοσδήποτε να αναρωτηθεί πόσο ακόμη καλύτερο θα γινόταν αν είχε αξιοποιηθεί πλήρως. Παρατηρήσαμε αρκετές ημιτελείς και αχρησιμοποίητες υποδομές όπως οι γραμμές για ένα μικρό τραίνο που είχε σχεδιαστεί για να διασχίζει το πάρκο αλλά και τους στάβλους όπου παλιότερα υπήρχαν άλογα και πόνι για βόλτες, που όμως δεν φαίνονταν να βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

 

parko-tritsi-4.jpg

Παρά τα όποια αρνητικά του όμως, το πάρκο αποτελεί ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για την δυτική Αθήνα αλλά και όλο το λεκανοπέδιο. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς είτε με την οικογένεια του είτε και μόνος του αφού αποτελεί ιδανικό προορισμό για να αποδράσει κανείς από την καθημερινότητα της πόλης. Ειδικά αυτή την εποχή που η Άνοιξη αρχίζει να κάνει αισθητή τη παρουσία της.

 

parko-tritsi-5.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2018 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by