Περικοπή 12,4% στα ειδικά μισθολόγια
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-21 18:00:00
0 0

Επανέρχεται η περικοπή των ειδικών μισθολογίων για να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτείται από την τρόικα, προκειμένου να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το "Βήμα", η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, που είχε μπει στο συρτάρι και που επρόκειτο να ισχύσει από τον Ιούλιο, επανέρχεται και πάλι από το οικονομικό επιτελείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφαση του να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, μολονότι υπάρχουν διαφωνίες από σειρά υπουργών, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει αναταράξεις στη συνοχή της κυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ που μετέδωσε το "Βήμα", επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρει ότι έχει αποφασιστεί μια μέση μείωση 12,4% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί λειτουργοί, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερείς).

Τούτο σημαίνει ότι θα μειωθούν έτι περαιτέρω οι αποδοχές περίπου 200.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Άμυνας και Δημόσιας Τάξης έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την ρύθμιση οι "μάχιμοι" στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες και να μην υποστούν μείωση αποδοχών όσοι δεν υπηρετούν σε γραφεία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε οριζόντια μείωση προκειμένου να υπάρξει ισχυρή εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια.

Παράλληλα, σειρά βουλευτών, που πληροφορήθηκαν τα παραπάνω, αφήνουν να εννοηθεί ότι μια τέτοια μείωση δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι- τελικώς- το ποσοστό της μέσης μείωσης θα είναι μικρότερο.

blog comments powered by Disqus
Δείτε παρόμοια άρθρα
Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης σχετικά με τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by