Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Για τις προκλητικές δηλώσεις Φούχτελ
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-15 10:25:00
0 0

Ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, με απύθμενο θράσος ισχυρίσθηκε πώς 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο σχέδιο διαθεσιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση.

Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους. «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πώς θα μειωθεί ο αριθμός του», είπε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κ. Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας πώς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει ένα άλλο ρόλο», ενώ αποκάλυψε το τι θα ακολουθήσει της περικοπής των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνίσταται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μία φορά το βάρος οι απλοί πολίτες», υποστήριξε ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας.

Κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, η συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της ;  Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις  κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που από την πρώτη στιγμή έχει καταδείξει το ρόλο του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης να… υποδεχτούν τον κ. Φούχτελ και τους «εγχώριους συνεργάτες» του στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός»-Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 το πρωί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, μετά τις δηλώσεις του ότι 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι αποτελούν απόδειξη των προθέσεων του κ. Φούχτελ σε ό,τι αφορά τις περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: «Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;»

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει το ζήτημα της πρόσθετης βαριάς φορολόγησης που θα προκύψει για τους πολίτες από τη συρρίκνωση του προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού σε διάταξη του Μεσοπρόθεσμου ορίζεται ότι την υπερχρέωση των δήμων- των οποίων ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει πλέον την οικονομική βιωσιμότητα- θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, μέσω των φόρων που θα επιβληθούν, προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα που δημιουργείται εξαιτίας των περικοπών στους προϋπολογισμούς.

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εγκαλεί το πανελλαδικό όργανο των δημάρχων θέτοντας το ερώτημα: «Η ΚΕΔΕ και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τί απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτό που λέει;»

Σήμερα επίσης, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Να σημειωθεί ότι καταλήψεις δημαρχείων πραγματοποιούνται και στην Κρήτη από υπαλλήλους οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by