Σε τραγική κατάσταση οι σταθμοί προαστιακού της Δυτικής Αθήνας
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-27 11:00:00
0 0

Μετά από καταγγελίες αναγνωστών, βρεθήκαμε στους σταθμούς προαστιακού που «εξυπηρετούν» πολίτες τις Δυτικής Αθήνας, για να καταγράψουμε δια ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ξεκινώντας από τον σταθμό «Πύργος Βασιλίσσης», που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και τα περισσότερα προβλήματα, εύκολα είναι αντιληπτή η παντελής απουσία προσωπικού από το σταθμό.

Η μόνη παρουσία είναι ένα άτομο από την εταιρία security. Δεν λειτουργεί το εκδοτήριο λόγω έλλειψης εργαζόμενου ενώ και τα τέσσερα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ καιρό όπως μαθαίνουμε.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ο ανελκυστήρας καθιστώντας αδύνατη την χρήση του προαστιακού από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ΚΑΙ οι κυλιόμενες σκάλες βρίσκονται σε αχρηστία. Τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και όμως κανένας υπεύθυνος δεν έχει ενδιαφερθεί.

Με έκπληξη ωστόσο παρατηρούμε ότι έχουν εγκατασταθεί οι νέες θύρες που αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα. Φαίνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρεί πιο σημαντική την εγκατάστασή τους παρά την επιδιόρθωση του ανελκυστήρα.
Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός έχει μικρή επιβατική κίνηση, αφενός λόγω της άγνοιας πολλών κατοίκων για την ύπαρξή του, και αφετέρου λόγω των ελάχιστον δρομολογίων ( 2-3 ανά ώρα).

Περνώντας στον σταθμό των Άγιων Αναργύρων, παρατηρούμε πολλά από τα ίδια προβλήματα (μη λειτουργία αυτόματων εκδοτηρίων και κυλιόμενων σκαλών) με τη διαφορά ότι εδώ λειτουργεί εκδοτήριο (για περιορισμένες ώρες) αλλά και ανελκυστήρας.

Το συμπέρασμα: υπάρχουν σταθμοί Α’ και Β’ κατηγορίας - η ορθότερα – Γ’ και Δ’ κατηγορίας.

Αν πράγματι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθυμεί την αναβάθμιση του προαστιακού σιδηροδρόμου, τότε θα πρέπει, εκτός από τον κεντρικό σταθμό, να δείξει ενδιαφέρον για τους μικρότερους σταθμούς που «σαπίζουν» ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν αξιόλογο έργο καθώς περιοχές όπως οι Άγιοι Ανάργυροι δεν διαθέτουν άλλα μέσα σταθερής τροχιάς σε κοντινή απόσταση, αλλά και να αυξήσει άμεσα τα δρομολόγια.

 

proastiakos-reportaz-2.jpg

 

proastiakos-reportaz-3.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2018 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by