Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός 2013
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-01 11:30:00
0 0

Τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 5,2% του ΑΕΠ το 2013 από 6,6% του ΑΕΠ εφέτος προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός ο οποίος για πρώτη φορά εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ( μετά την αφαίρεση των τόκων και των χρεολυσίων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους) ύψους 0,4% του ΑΕΠ.

Ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στα 9,442 δισ. ευρώ το 2013 έναντι 12,882 δισ. ευρώ εφέτος. Ο περιορισμός του ελλείμματος θα προέλθει από τα νέα μέτρα ύψους 9,374 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός και αφορούν σε περικοπές δαπανών 7,592 δισ. και αύξηση εσόδων 1,782 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των παρεμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το 2013. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, κατάργηση των δώρων στις συντάξεις, περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, ένταξη των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο κα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα σημειώσει αύξηση στα 346,2 δισ. ευρώ το 2013 έναντι 340,6 δισ. ευρώ το 2012 και θα ανέλθει ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 189,1% του ΑΕΠ έναντι 175,6% του ΑΕΠ εφέτος.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι το 2013 θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους 0,4% του ΑΕΠ ( 748 εκατ. ευρώ) έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,2% του ΑΕΠ (2,396 δισ. ευρώ) φέτος.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by