Τη συνδρομή της ΕΥΠ ζήτησε ο Δένδιας για τις πυρκαγιές
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-21 16:00:00
0 0

«Υπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό και γι' αυτό κινητοποιήθηκε μαζί με το Πυροσβεστικό και την ΕΛΑΣ και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκύψει από την έρευνα η πλήρης αλήθεια.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις έρευνες για τις πυρκαιγές σε Χίο και Ζάκυνθο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Νίκος Τσόγκας αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών και στις ενδείξεις ότι αυτές είναι έργο εμπρηστών.

Ειδικότερα, τόνισε ότι μέσα στο τριήμερο των ισχυρότατων ανέμων προκλήθηκαν 282 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και μόνον χθες ξέσπασαν 86 φωτιές.

Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, ενώ στη Χίο η φωτιά ξεκίνησε στις 02.25 από την τοποθεσία Καρυές πριν 4 ημέρες.

Η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Χίο, η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και η εκδήλωση τόσων πολλών εστιών σε διάστημα τριών ημερών είναι στοιχεία που μελετώνται και δείχνουν ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών.
Η φωτιά αυτή την ώρα στη Χίο, όπως είπε ο κ.Τσόγκας, εξακολουθεί να καίει με αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά δεν έχει πια τα δυο μεγάλα μέτωπα στα βόρεια και νότια του νησιού.

Σχόλιο του ΚΚΕ

«Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και αυτές που κατατρώγουν τη Χίο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών, αλλά ο υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός, για το οποίο βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το ότι στη Χίο είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

blog comments powered by Disqus
Δείτε παρόμοια άρθρα
Επί πέντε ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης σχετικά με τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by