Υπάρχει θέληση για επενδύσεις στη Δυτική Αθήνα;
Κατηγορία : Ελλάδα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-05-28 15:00:00
0 0

Οι επενδύσεις σύμφωνα με την έννοια της λέξης υποδηλώνουν την ανάπτυξη μια περιοχής και υπόσχονται συνάμα θέσεις εργασίας και δημιουργία ενδιαφέροντος προς το κοινό μιας πόλης.

 

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχει η δύναμη αγοραστικού κοινού αρκετών εκατομμυρίων και τα τελευταία χρόνια λόγω και της δημιουργίας του Μετρό, το αγοραστικό κοινό μπορεί να κινείται εύκολα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας ξεφεύγοντας από τα σύνορα της πόλης που διαμένει. Τονίζεται αυτό το γεγονός γιατί παλιότερα δεν υπήρχε η ίδια ευχέρεια να φύγει π.χ. κάποιος από το Περιστέρι και να βρίσκεται στην Ερμού σε μόλις 15 λεπτά. Πόσω μάλλον στη Δυτική Αθήνα, που διαθέτει 5 σταθμούς μετρό (Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ανθούπολη, Περιστέρι, Άγιος Αντώνιος) και σε έναν χρόνο θα διαθέτει άλλον έναν, αυτόν της Αγίας Βαρβάρας.

 

Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη μας το παραπάνω στοιχείο οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι πόλεις της Δυτικής Αθήνας χρειάζονται εμπορικές επενδύσεις για να ανταγωνιστούν περιοχές όπως το κέντρο, τα νότια και τα βόρεια προάστια. Περιοχές που κατέχουν μέσα μαζικής μεταφοράς, ευκολία στην πρόσβαση και μαγαζιά που λόγω της οικονομικής δυνατότητας των περιοχών ξεπερνούν τις προσδοκίες.

 

Βάσει αυτής της λογικής, μιας αναπτυξιακής λογικής θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι ενέργειες στη Δυτική Αθήνα που θα προσελκύσουν κοινό αλλά πολύ περισσότερο θα κρατήσουν τους κατοίκους της περιοχής εντός των συνόρων. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει επενδύσεις από όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας προς αυτή την κατεύθυνση άλλες πιο επιτυχημένες και άλλες λιγότερο. Υπάρχει βέβαια και ο ανθρώπινος παράγοντας που πολλές φορές δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση μιας επένδυσης για θετικούς ή αρνητικούς λόγους. Όπως για παράδειγμα στη διαφαινόμενη κατασκευή εμπορικού κέντρου στο παλιό εργοστάσιο Μουζάκη στα όρια Κολωνού-Περιστερίου.

 

akadhmia_platwnos_mouzakh.jpg

 

Άλλωστε οι επενδύσεις δεν μπορούν πάντα να συγκεντρώνουν τη θετική άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου και άλλες φορές δεν τηρούν τα νόμιμα. Η παραπάνω περίπτωση είχε αρνητικές αντιδράσεις από την  δημοσιοποίησή της μέχρι και την προσπάθεια έναρξης των εργασιών. Σίγουρα είναι μια από τις επενδύσεις που ενδεχομένως να μην τελεσφορήσει και είναι άγνωστο το αν θα είχε επιτυχία στα Δυτικά ή θα ήταν μια αποτυχία.

 

Δεν είναι όμως κρίμα δυο σημεία της Δυτικής Αθήνας που έχουν τις δυνατότητες και θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία προσέλευσης κοινού, να είναι σε άθλια κατάσταση;

 

Αναφερόμαστε στο Πάρκο Τρίτση και το πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΜΑΞ στο Περιστέρι. Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αθήνα λυπούμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα να λέμε τα ίδια, ότι δηλαδή το Πάρκο Τρίτση είναι σε άθλια κατάσταση και χρήζει λύσεων. Οι διαχειριστικές καταστάσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αποδείξει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο. Να διατηρήσει το Πάρκο σε ένα καλό επίπεδο. Πρέπει λοιπόν να βρεθούν κι άλλες λύσεις που θα βοηθήσουν το Τρίτση είτε αυτές λέγονται ιδιωτικοί επενδυτές είτε η πρόταση του Δήμου Ιλίου για διαχείριση του Πάρκου.

 

parko_tritsh.JPG

 

Σχετικά με το εργοστάσιο της ΒΙΑΜΑΞ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και αφορούν ιδιώτη και όχι δημόσιο. Το «τέρας» της Λεωφόρου Αθηνών στέκει εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτο, με τη φθορά του χρόνου να είναι φανερή πλέον. Στρατηγικό σημείο για επιχείρηση κάθε ενδιαφέροντος και έκταση που δύσκολα μπορεί να βρεθεί σε τόσο καλό σημείο εντός της Αττικής. Βέβαια το θέμα που τίθεται είναι τι ζητάει ο ιδιοκτήτης και πως μπορεί να μεταλλαχθεί αυτό το τεράστιο εργοστάσιο σε κάτι λειτουργικό.

 

Γενικά με όλες τις παραπάνω σκέψεις καταλήγουμε στο συμπέρασμα «Οι επενδύσεις υπόσχονται θέσεις εργασίας… ή μήπως όχι;». Σκέψη που αν την παρατηρήσει κάποιος θα καταλάβει ότι για να φτάσεις στο σημείο να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2019 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by