«Απογείωση» του ελληνικού τουρισμού
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-10-17 19:00:00
0 0

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινείται όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα , λίγο πριν την εκπνοή της τουριστικής περιόδου δημιουργώντας νέα δεδομένα για τη νέα τουριστική χρονιά.

Την «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού φανερώνουν τα πρόσφατα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, όπου στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 10.33 εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες επέλεξαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα 911.536 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 9,67%), ιδιαίτερα σημαντικό νούμερο, στο οποίο δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις τουριστών, μέσω των οδικών αρτηριών αλλά και της θαλάσσιας οδού.

Ο κλάδος της ξενοδοχείας, που απορροφά και μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων κινείται στις περισσότερες των περιπτώσεων με διψήφιο ποσοστά αυξήσεων στις διανυκτερεύσεις, όπως και στα έσοδα.

Ενδεικτικό της δυναμικής με την οποία κινήθηκε εφέτος το τουριστικό ρεύμα το καλοκαίρι, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στον προορισμό της Αθήνας τον Αύγουστο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής σημείωσαν άνοδο 1,13%, όταν οι περισσότεροι προέβλεπαν καταβαράθρωση του προορισμού.

Τέλος τα πλέον πρόσφατα σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα πρόσφατα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, σημαντική αύξηση κατά 16,9% εμφάνισαν τον Ιούλιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ενώ στο 7μηνο (Ιανουαρίου-Ιουλίου) η αύξηση φθάνει το 14,2%.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η θετική αυτή εξέλιξη κατά τον μήνα Ιούλιο οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 27 κατά 32,4% αλλά και στην αύξηση κατά 10,3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by