Αρνητική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Ιταλών για το ευρώ
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-30 12:45:00
0 0

Αρνητική είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Ιταλών σχετικά με το ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου. Το 47% των Ιταλών θεωρεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «κάτι το αρνητικό» και μόνον το 43% πιστεύει ότι «πρόκειται για κάτι το θετικό».

Βάσει αυτών των στοιχείων η Ιταλία, γράφουν οι σχολιαστές στην Ρώμη, πρέπει να θεωρείται η πιο ευρωσκεπτικιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Κύπρο.

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, το ποσοστό των Ιταλών που θεωρεί ότι το ευρώ δεν είναι μια θετική κατάκτηση, μειώθηκε κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Το 2013, επίσης, το 67% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι «για το σύνολο των χωρών της Ένωσης, το κοινό νόμισμα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις». Φέτος, το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε στο 63%.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, τέλος, η Ιταλία είναι η μόνη χώρα στην οποία η σχετική πλειοψηφία (45% έναντι 37%) πιστεύει ότι η υιοθέτηση του ευρώ δεν διευκόλυνε τους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδεύουν ούτε μείωσε το συνολικό κόστος των μετακινήσεων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by