«Το MH17 διαλύθηκε από αντικείμενα υψηλής ενέργειας»
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-09 12:25:00
0 0

Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 και συνετρίβη στα μέσα Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, κατερρίφθη εν πτήσει από "ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας", υποστήριξαν οι ολλανδοί ερευνητές.

Το Κίεβο και η Δύση έχουν κατηγορήσει τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Μπόινγκ εκτοξεύοντας έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, ενώ η Μόσχα έκανε από την πλευρά της λόγο για έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο.

Η συντριβή στοίχισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους, οι 193 από τους οποίους ήταν Ολλανδοί.


Αυτή η πρώτη έκθεση των ερευνητών δεν προσφέρει πάντως καμιά ένδειξη για τη φύση των "αντικειμένων υψηλής ενέργειας" ούτε για την προέλευσή τους.

Το Μπόινγκ 777-200 "διαλύθηκε εν πτήσει πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από ένα μεγάλο αριθμό αντικειμένων υψηλής ενέργειας που διαπέρασαν απ' έξω το αεροπλάνο", υποστηρίζει το ολλανδικό Γραφείο Έρευνας για την Ασφάλεια (OVV) που ανέλαβε τη διεξαγωγή της έρευνας.

"Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η συντριβή προκλήθηκε από τεχνική βλάβη ή από τις ενέργειες του πληρώματος", το οποίο ήταν "εκπαιδευμένο και έμπειρο", διαβεβαίωσε το OVV.


Η έκθεση αυτή δημοσιοποιείται την επομένη της υιοθέτησης νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, η οποία κατηγορείται από τους Δυτικούς ότι επεμβαίνει άμεσα στη σύγκρουση στο πλευρό των ανταρτών.


Στην έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία που αντλήθηκαν από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, φωτογραφίες, βίντεο ή δεδομένα των ουκρανικών και ρωσικών αεροπορικών αρχών, υπογραμμίζεται ότι η πτήση MH17, η οποία είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ λίγο μετά τις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) με 298 επιβαίνοντες, εξελίχθηκε "όπως προβλεπόταν" πριν λάβει τέλος "με ξαφνικό τρόπο" λίγες ώρες αργότερα.

Μια έκρηξη εν πτήσει εξηγεί "το ξαφνικό τέλος της καταγραφής των δεδομένων στα μαύρα κουτιά, την απώλεια της επαφής με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και την ταυτόχρονη εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ", διαβεβαίωσε επίσης το OVV.


"Romeo November Delta, Malaysian one seven" ήταν η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τους ελεγκτές στις 16:19 και 56 δευτερόλεπτα (ώρα Ελλάδας).


Οι ολλανδοί επιθεωρητές που συνέταξαν την έκθεση δεν μετέβησαν στον τόπο της συντριβής στην ανατολική Ουκρανία, θεωρώντας πως η ασφάλειά τους εκεί δεν είναι εξασφαλισμένη.


"Μια συμπληρωματική έρευνα" είναι απαραίτητη πριν από τη δημοσιοποίηση της τελικής έκθεσης, η οποία αναμένεται το καλοκαίρι του 2015, αναφέρει το OVV.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by