Ψήφισμα ΟΗΕ: Kατάργηση των γάμων ανήλικων κοριτσιών
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-07-03 14:05:00
0 0

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ψήφισμα, που ζητά την κατάργηση του γάμου μικρών κοριτσιών και ανηλίκων γενικά, καθώς και του καταναγκαστικού γάμου, αναγνωρίζοντας τον γάμο παιδιών ως παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το Συμβούλιο είπε ότι ο γάμος παιδιών αποτελεί εμπόδιο στην αειφόρο ανάπτυξη και διαιωνίζει τη φτώχεια, και έριξε όλο το βάρος του στην υποστήριξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο οποίος έχει σκοπό να θέσει τέλος στις νύφες-παιδιά και στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Το ψήφισμα αναγνωρίζει την ανάγκη για εθνικά σχέδια δράσης που θέτουν τέλος σε μια πρακτική η οποία επηρεάζει γύρω στα 15 εκατομμύρια κορίτσια το χρόνο και ζήτησε από κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες είναι ασφαλείς και ελεύθερες να αποφασίσουν για την σεξουαλικότητά τους μετά από επαρκή πληροφόρηση.

"Οι οργανισμοί της κοινωνίας των πολιτών τώρα έχουν ένα ισχυρό εργαλείο για να τους βοηθήσει να αποδώσουν ευθύνες στις κυβερνήσεις τους σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει για να θέσουν τέλος στο γάμο παιδιών και να προστατέψουν τα δικαιώματα των κοριτσιών", είπε σε δήλωσή της η Λάκσμι Σουνταράμ, επικεφαλής της οργάνωσης Girls Not Brides.

"Αν δεν ενεργήσουμε να μειώσουμε τους γάμους παιδιών, 1,2 δις κορίτσια θα παντρευτούν ως παιδιά, μέχρι το 2050", είπε, προσθέτοντας ότι το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από περισσότερες από 85 χώρες, μερικές από τις οποίες έχουν υψηλά ποσοστά γάμου παιδιών.

Ο γάμος των κοριτσιών καταστρέφει τις ευκαιρίες που έχουν για μόρφωση και εργασία, θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο και αυξάνει τις πιθανότητες να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, σεξουαλικής βίας, οικογενειακής βίας και να πεθάνουν κατά τη γέννα.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by