Ένταση, λιποθυμίες και θλάσεις στην ιταλική Γερουσία (video)
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-01 15:10:00
0 0

Ένταση επεκράτησε στην γερουσία της Ρώμης κατά την διάρκεια της περασμένης νύχτας. Ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσο, αποφάσισε ότι έπρεπε να συνεχισθεί η ψηφοφορία των τροπολογιών που αφορούν την μελλοντική μορφή της γερουσίας, προκαλώντας την αντίδραση των εκλεγμένων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Ένας γερουσιαστής της Λέγκας του Βορρά παρουσίασε έντονη δύσπνοια και ξάπλωσε ανάμεσα στα έδρανα, ενώ μια συνάδελφός του, της Νέας Κεντροδεξιάς, υπέστη θλάση στον ώμο.


Ο Γκράσο, αρχικά, δεν διέκοψε την συνεδρίαση, τονίζοντας ότι «έπρεπε να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι τι ακριβώς συνέβαινε».

Πείσθηκε να το πράξει μόνον όταν γερουσιαστής της συντηρητικής παράταξης τον πλησίασε και σε έντονο τόνο, του είπε ότι ο εκπρόσωπος της Λέγκα, Νουντσιάντε Κονσίλιο, είχε αισθανθεί άσχημα.

Οι συνεχείς αυτές ψηφοφορίες οφείλονται στην απόφαση της κυβέρνησης Ρέντσι και της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας να προσπαθήσει να εξασφαλίσει το πρώτο πράσινο φως για την μεταρρύθμιση της γερουσίας, μέχρι τις 8 Αυγούστου. Η αντιπολίτευση, όμως, έχει καταθέσει πάνω από επτά χιλιάδες τροπολογίες.

Ο πρόεδρος της γερουσίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με την στάση της και τα χθεσινά επεισόδια «παρεμποδίζει την ομαλή δημοκρατική ζωή της χώρας και πλήττει την ελευθερία του κάθε ιταλού πολίτη».

Από την πλευρά του το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το κόμμα Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία και η Λέγκα του Βορρά στιγμάτισαν ως «απαράδεκτη» την στάση του προέδρου της γερουσίας και έκαναν γνωστό ότι, προς το παρόν, τουλάχιστο, δεν εννοούν να πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της.

Βίντεο από την ιταλική τηλεόραση

 


blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by