Η οικονομία παραμένει η κύρια ανησυχία των Γάλλων
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-08-27 15:30:00
0 0

Οι Γάλλοι ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία της χώρας τους απ' ό,τι οι Γερμανοί γείτονές τους, οι οποίοι ανησυχούν περισσότερο για τις συντάξεις τους, όπως έδειξε μια έρευνα που πραγματοποίησε η αντασφαλιστική ελβετική εταιρεία Swiss Re σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Gallup.

Στην ερώτηση για τους δύο πιο σημαντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα τους, το 74% των Γάλλων ανέφερε την οικονομία, σύμφωνα με την έρευνα αυτή σχετικά με το ποιους κίνδυνους αντιλαμβάνονται ως τους σημαντικότερους οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες.

"Με την πρόσφατη αύξηση της ανεργίας, δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την οικονομία ως έναν σημαντικό κίνδυνο", εξήγησε ο Ντέιβιντ Κολ, διευθυντικό στέλεχος της Swiss Re, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ζυρίχη.

Η έρευνα αυτή, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία με αφορμή την 150η επέτειό της, ανέδειξε μεγάλες διαφοροποιήσεις από χώρα σε χώρα.

Στο Χονγκ Κονγκ, το 51% των ερωτηθέντων ανέφερε τον κίνδυνο μιας πανδημίας, ως την κύρια πηγή ανησυχίας τους. Οι Κινέζοι γείτονές τους ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους που συνδέονται με τις κλιματικές αλλαγές και την ρύπανση.

Επίσης σε αντίθεση με τους Γάλλους, οι Γερμανοί ανέφεραν το θέμα των συντάξεων.

Ο Ντέιβιντ Κολ δήλωσε ότι η διαφορά αυτή ανάμεσα στους Γάλλους και τους Γερμανούς γείτονές τους εξηγείται κυρίως από δημογραφικά ζητήματα, όπως η γήρανση του πληθυσμού, αλλά και από τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας, η οποία αντιμετώπισε καλύτερα την κρίση από την υπόλοιπη ευρωζώνη.

"Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν τις ανησυχίες που υπήρχαν την ώρα που έγινε η δημοσκόπηση", διευκρίνισε ο Κολ.

Η έρευνα έγινε μεταξύ του Απριλίου και του Μαΐου του 2013 από το ινστιτούτο Gallup σε δείγμα 22.000 ανθρώπων ηλικίας άνω των 15 ετών σε 19 διαφορετικές αγορές, σε ανεπτυγμένες αλλά και αναδυόμενες οικονομίες.

Η έρευνα αφορούσε στους κινδύνους που συνδέονται κυρίως με φυσικές καταστροφές και με τις κλιματικές αλλαγές ή ακόμη και με την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά και με την τρομοκρατία.

Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν βρισκόταν επίσης η προμήθεια τροφίμων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα αυτή ανέδειξε επίσης ότι το 43% των Γάλλων αναμένουν ότι η πρόσβαση σε τρόφιμα θα είναι πιο δύσκολη τα επόμενα είκοσι χρόνια.

"Αυτό προκαλεί έκπληξη", αναγνώρισε ο Ντέιβιντ Κολ, ο οποίος σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως άλλη μια αντανάκλαση των ανησυχιών των Γάλλων για την οικονομία της χώρας τους.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by