Κατά μιας επέμβασης στη Συρία η Λατινική Αμερική
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-08-29 11:30:00
0 0

Πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής τάχθηκαν κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και ορισμένοι εκ των ευρωπαίων συμμάχων τους εξετάζουν το ενδεχόμενο επιθέσεων κατά του συριακού καθεστώτος.

"Μια επίθεση κατά της Συρίας θα είχε άκρως σοβαρές συνέπειες για τη Μέση Ανατολή, μια περιοχή που γνωρίζει ήδη ταραχές", ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Μια επίθεση θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου και θα αύξανε τους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα τάχθηκε "κατά οιασδήποτε επέμβασης και ιδιαίτερα στρατιωτικής, στη συριακή κρίση".

Ο ομολογός του της Βολιβίας 'Εβο Μοράλες καταδίκασε και αυτός τις απειλές για επίθεση.

"Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία", τόνισε.

Ο Μοράλες αναφέρθηκε στις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες η χρήση των χημικών όπλων έγινε όχι από το καθεστώς, αλλά από τους αντάρτες για να προκαλέσουν διεθνή επέμβαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο, ο οποίος καταδίκασε τις δυτικές απειλές για επιθέσεις κατά της Συρίας.

Ο Μαδούρο υποστήριξε ότι οι αρχές της χώρας του ματαίωσαν σχέδια που στόχο είχαν τη δολοφονία του τη στιγμή που θα σημειώνονταν οι επιθέσεις κατά της Συρίας.

Ο Μαδούρο υπενθύμισε τη σύλληψη στη Βενεζουέλα, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τις αρχές, δυο Κολομβιανών σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

"Το σχέδιο αφορούσε την εξόντωσή μου τη στιγμή της επίθεσης κατά της Συρίας", τόνισε.

Την Τετάρτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Λουίς Αλμπέρτο Φιγκουεϊρέντο δήλωσε ότι η Βραζιλία δε θα υποστηρίξει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον υπουργό, μια στρατιωτική επέμβαση θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by