Μέρκελ: Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-07 20:30:00
0 0

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επεσήμανε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.

Η Α. Μέρκελ αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε  στην Ελλάδα περιορισμούς.

Συνεχίζοντας και σε έντονο ύφος η Α. Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Τέλος, η Α. Μέρκελ υπογράμμισε με νόημα ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.  

Εξάλλου, για "σημαντική, αν όχι εξαιρετική πρόοδο" που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ωστόσο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by