Ο Ερντογάν απειλεί τους οίκους αξιολόγησης
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-16 13:05:00
0 0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους οίκους αξιολόγησης Moody's και Fitch ότι οι εκτιμήσεις τους για την τουρκική οικονομία βασίζονται σε πολιτικά κίνητρα και προειδοποίησε ότι θα διακόψει τις σχέσεις της Τουρκίας μαζί τους, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και οι δύο οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει κατά τις τελευταίες εβδομάδες για τις αρνητικές συνέπειες που είναι πιθανόν να έχει για την τουρκική οικονομία η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα μετά τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά το ταξίδι επιστροφής του από το Κατάρ το βράδυ της Δευτέρα;ς ότι αυτές οι εκτιμήσεις βασίζονται σε πολιτικά κίνητρα και δεν αποτελούν εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας.

"Έχουμε διακόψει τη συνεργασία μας με την Standard & Poor's και, εάν συνεχίσουν σε αυτήν την οδό, μπορώ να πω στον πρωθυπουργό να διακόψει τη συνεργασία και με αυτούς (τους δύο οίκους αξιολόγησης) επίσης. Αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο", είπε.


Ο οίκος Standard & Poor's ανακοίνωσε πέρυσι ότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει συμφωνία με την Άγκυρα ώστε να προσφέρει πλήρη αξιολόγηση για την Τουρκία και ότι θα εκδίδει μόνο αξιολογήσεις "αυτοκλήτως" για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επενδυτών.

Η Τουρκία αντέδρασε οργισμένα τον Μάιο του 2012, όταν ο οίκος μετέτρεψε από θετική σε σταθερή την προοπτική του αξιόχρεου της χώρας. Τότε ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι η Άγκυρα δεν θα "αναγνωρίζει" πλέον τον οίκο, χαρακτηρίζοντας "ιδεολογική" την αξιολόγησή του.

Ο οίκος Fitch, που έχει βαθμολογήσει την Τουρκία με ΒΒΒ με σταθερή προοπτική, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει πολιτικές πιέσεις για τη μείωση των επιτοκίων παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό στην πορεία προς τις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Ο Moody's, ο οποίος βαθμολογεί με Baa3 την Τουρκία με αρνητική προοπτική, προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές δεν θα επιλύσει τα πιστωτικά προβλήματα της χώρας και ότι η αβεβαιότητα θα συνεχισθεί.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by