Ο κίνδυνος του Έμπολα είναι μικρός στην Ευρώπη
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-08 16:10:00
0 0

Μεμονωμένα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι "αναπόφευκτα" στην Ευρώπη, όμως ο κίνδυνος να διαδοθεί η επιδημία είναι εκεί "εξαιρετικά μικρός", διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

 

"Σποραδικά κρούσματα στην Ευρώπη της ασθένειας που οφείλεται στον ιό Έμπολα είναι αναπόφευκτα. Αυτό οφείλεται στις μετακινήσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες που έχουν πληγεί" από την επιδημία στη Δυτική Αφρική, επισημαίνει σε ανακοίνωση η Σουσάνα Γιάκαμπ, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

 

"Πάντως ο κίνδυνος μιας διάδοσης του Έμπολα στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί και είναι εξαιρετικά μικρός", υπογραμμίζει.

 

"Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι παγκοσμίως ανάμεσα στις καλύτερα προετοιμασμένες για να απαντήσουν σ' έναν ιογενή αιμορραγικό πυρετό, του Έμπολα περιλαμβανομένου", διαβεβαιώνει η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

 

Υπάρχει πιθανόν κίνδυνος τυχαίας μόλυνσης για τα πρόσωπα που έρχονται σε επαφή με ασθενείς, όμως ο κίνδυνος αυτός μπορεί να ελεγχθεί με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων κατά της μόλυνσης, διευκρινίζει η Γιάκαμπ, η βάση της οποίας βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.

 

Αυτή η αντίδραση του ΠΟΥ, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει, αν το επιθυμούν, τις ενδιαφερόμενες χώρες σχετικά με τις διαδικασίες προστασίας του περιθάλποντος προσωπικού, έρχεται μετά τη μόλυνση από τον ιό μιας νοσηλεύτριας στη Μαδρίτη, η οποία είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου που δεν εισήχθη από την Αφρική.

 

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα πως ένας διεθνής ιατρικός αξιωματούχος ο οποίος μετείχε στην Αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία, είναι θετικός στον ιό του Έμπολα και του χορηγείται θεραπεία.

 

Ο αξιωματούχος, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είναι το δεύτερο μέλος της αποστολής, γνωστής ως UNMIL, το οποίο προσβάλλεται από τον Έμπολα. Το πρώτο απεβίωσε στις 25 Σεπτεμβρίου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by