ΟΗΕ: Ένα εκ. άνθρωποι απειλούνται με λιμό στη Σομαλία
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-02 15:20:00
0 0

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε συνθήκες που πλησιάζουν στο λιμό στη Σομαλία, εκτίμησαν ειδικοί του ΟΗΕ οι οποίοι αναμένουν ότι η ξηρασία και ο λιμός θα επιδεινωθούν στη χώρα αυτή.

Η εκτίμηση έγινε από τη Μονάδα Αναλύσεων για τη Διατροφική Ασφάλεια και τη Διατροφή (FSNAU) του ΟΗΕ και το Δίκτυο Έγκαιρης Ειδοποίησης λιμού (Fews Net), με τη χρηματοδότηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης (USAID), τρία χρόνια έπειτα από τον φοβερό λιμό που σκότωσε περίπου 260.000 ανθρώπους στη Σομαλία, στην πλειονότητά τους παιδιά.

Η FSNAU και το Fews Net εκτίμησαν σήμερα σε έκθεσή τους ότι 1.025.000 άνθρωποι στη Σομαλία κατατάσσονται στο επίπεδο διατροφικής «κρίσης» ή «έκτακτης ανάγκης», το τελευταίο στάδιο πριν από αυτό του «λιμού» στην κλίμακα αξιολόγησης. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% σε διάστημα έξι μηνών.

«Οι βελτιώσεις και οι πρόοδοι που καταγράφηκαν μετά το τέλος του λιμού το 2012 χάνονται. Οι ασθενείς βροχοπτώσεις, οι συγκρούσεις, τα προβλήματα στο εμπόριο και η μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας επιδείνωσαν την διατροφική κατάσταση», επισημαίνουν οι δύο οργανισμοί.

«Ο οξείς υποσιτισμός αυξήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως μεταξύ των παιδιών», περισσότερα από 218.000 από τα οποία, δηλαδή ένα παιδί μικρότερο των πέντε ετών στα επτά, είναι σοβαρά υποσιτισμένα και «είναι πιθανό ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται».

Παράλληλα οι ασθενείς βροχοπτώσεις της φετινής χρόνιας είχαν αρνητικές επιπτώσεις στη σοδειά και την παραγωγικότητα των κοπαδιών, προκαλώντας κυρίως έλλειψη γάλακτος σε κάποιες περιοχές.

Εξάλλου, αν και οι σομαλικές δυνάμεις με την υποστήριξη της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) εξακολουθούν να σημειώνουν νίκες και να καταλαμβάνουν πολλές περιοχές από τους ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ, οι μεγάλοι οδικοί άξονες που συνδέουν τις πόλεις παραμένουν εκτός του ελέγχου τους ενώ και η απειλή των ανταρτών διαταράσσουν τις εμπορικές συναλλαγές και αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by