Συνειδητή ή κατά λάθος η δήλωση για τρίτο πακέτο;
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-08-27 11:30:00
0 0

Οι δηλώσεις περί τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε προεκλογική συγκέντρωση την περασμένη Τρίτη (20.08) κοντά στο Αμβούργο δεν αποκλείεται να οφείλονταν σε συνειδητή απόφαση και όχι σε λάθος του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων TNS-Εmnid Κλάους-Πέτερ Σέπνερ, σε συνέντευξή του στην DW:

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι το ζήτημα ΄Ελλάδα΄ θα τεθεί σε κάποια φάση του προεκλογικού αγώνα. Στην πολιτική ισχύει ωστόσο ότι οποίος αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θέτει ο ίδιος ζητήματα αντιμετωπίζεται ως ικανός πολιτικός και την ίδια στιγμή διασφαλίζει ότι δεν θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Ίσως αυτός να ήταν ο στόχος του Σόιμπλε όταν σχεδόν από το τίποτα επανέφερε το ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα λίγο πριν από το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών».

Δεν είναι καθοριστικό για τις εκλογές το ζήτημα Ελλάδα

Οι περισσότεροι δημοσκόποι εκτιμούν ότι η κρίση στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή της από την Άνγκελα Μέρκελ δεν θα βοηθήσει την αντιπολίτευση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων να κερδίσουν τις εκλογές.

Όλοι συμφωνούν ωστόσο ότι η διαχείριση και επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι πολύπλοκο και αφηρημένο ζήτημα που δεν «χωρά» σε προεκλογικό αγώνα έτσι ώστε να καθορίσει την έκβασή του.

«Με το θέμα αυτό δεν κερδίζεις εκλογές", λέει και ο επικεφαλής της TNS-Εmnid.

"Το 90% των πολιτών δηλώνει ότι δεν το κατανοεί ούτε γνωρίζει πως θα λυθεί. Με αυτό το δεδομένο το ζήτημα ΄Ελλάδα΄ δεν ωφελεί τα δύο μεγάλα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες. Αν για παράδειγμα οι Σοσιαλδημοκράτες θέσουν στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα ωφεληθούν. Το αντίθετο μάλιστα! Από τη στιγμή που το 75% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις δεν πιστεύουν ότι το SPD είναι σε θέση να δώσει λύση στο πρόβλημα οι περισσότεροι πολίτες θα πιστέψουν ότι πρόκειται απλά για ψηφοθηρική τακτική των Σοσιαλδημοκρατών. Το μόνο κόμμα που ωφελείται από την κατάσταση αυτή είναι το νέο κόμμα διαμαρτυρίας “Εναλλακτική για τη Γερμανία“ (AfD)».

Δεν θα αποκομίσει περαιτέρω οφέλη η Μέρκελ

Παρά τις προσπάθειες των Σοσιαλδημοκρατών και του υποψηφίου τους Πέερ Στάινμπρουκ η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία δείχνει να εμπιστεύεται στη διαχείριση της ευρωκρίσης περισσότερο το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε.

Εύλογο το ερώτημα αν ωφελεί ή βλάπτει τελικά το ζήτημα ΄Ελλάδα΄ τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

«Ούτε το ένα, ούτε το άλλο", απαντά ο Κλάους-Πέτερ Σέπνερ.

"Οι Γερμανοί αισθάνονται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε - ο οποίος είναι ο δεύτερος σε δημοτικότητα πολιτικός μετά την καγκελάριο - είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη διαχείριση αυτού του δύσκολου ζητήματος. Οι γερμανοί γνωρίζουν ότι πρόκειται για δύο σοβαρούς πολιτικούς, στους οποίους έχουν εμπιστοσύνη. Ξέρουν ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα υπερασπιστούν τα γερμανικά συμφέροντα χωρίς να κάνουν αντιευρωπαϊκή πολιτική. Οι περισσότεροι γερμανοί πιστεύουν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες μπορούν να χειριστούν καλύτερα από άλλους την κατάσταση παρά την δυσκολία της. Προφανώς το ζήτημα της Ελλάδας έχει συμβάλλει κι αυτό στο γεγονός ότι οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με πάνω ποσοστό από 40% στις δημοσκοπήσεις. Όμως δεν είναι ζήτημα από το οποίο το CDU θα αποκομίσει οφέλη».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by