Τουρκοκύπριος θέλει να επιστρέψει σε Ελληνοκύπριους το σπίτι τους
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-01 11:05:00
0 0

Ένας Τουρκοκύπριος, ο 57χρονος Εράι Οζέρ, που διαμένει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αναζητά τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες για να τους επιστρέψει τη γη τους, την οποία του έδωσε το 2004 το παράνομο τουρκοκυπρακό καθεστώς στα χωριά Βώνη και Παλαίκυθρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκοπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» και σχετικό άρθρο του Σενέρ Λεβέντ στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Οζέρ δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, 4,5 στρέμματα στη Βώνη και 9,25 στρέμματα στο Παλαίκυθρο, για τα οποία κατέχει τουρκοκυπριακούς «τίτλους ιδιοκτησίας».

Σε δήλωσή του στον «Πολίτη» ο κ. Οζέρ αναφέρει ότι κατέχει χάρτη για τη γη στη Βώνη, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να την αναγνωρίσουν. Για την έκταση στο Παλαίκυθρο αναφέρει ότι δεν έχει στην κατοχή του οποιονδήποτε χάρτη, ωστόσο είναι έτοιμος να υποδείξει τα ακίνητα, εάν του σταλεί χάρτης από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Τουρκοκύπριος αρθρογράφος, Σενέρ Λεβέντ, επισημαίνει: «Ο Εράι Οζέρ θα κάνει κάτι πολύ καλό, το οποίο δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Θα παραδώσει στους πραγματικούς της ιδιοκτήτες την ελληνοκυπριακή γη που του έδωσε η διοίκηση στον βορρά».

«Δεν είναι δικά μου αυτά τα χώματα, πάρθηκαν με τη βία από τους ιδιοκτήτες τους, δεν μπορώ να τα αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου» είπε ο Οζέρ στον Τουρκοκύπριο αρθρογράφο.


Ο Σενέρ Λεβέντ στο άρθρο του γράφει ότι ο Εράι Οζέρ του ανέφερε πως το 1974 έγινε μάρτυρας πολύ τραγικών γεγονότων. Το σημαντικότερο, είπε, ήταν στο Παλαίκυθρο, στο μέρος που δολοφονήθηκαν μαζικά 24 Ελληνοκύπριοι, γυναίκες και παιδιά.

Ο Εράι είδε ότι ένας στρατιώτης έβγαινε από το σπίτι κρατώντας στην αγκαλιά του ένα τραυματισμένο παιδί. Ένα μικρό παιδί που ήταν τραυματισμένο σε επτά σημεία του σώματός του. Ήταν το μοναδικό άτομο, που σώθηκε ως εκ θαύματος ανάμεσα στους δολοφονηθέντες.

«Ο Τούρκος διοικητής τούς έστησε όλους στη σειρά. Απηύθυνε στο παιδί την εξής ερώτηση στα αγγλικά: "Ποιος απ΄αυτούς το έκανε αυτό;". Το παιδί έδειξε με το χέρι του έναν που φορούσε πορτοκαλί φανελάκι. Ο στρατιωτικός διοικητής ακούμπησε το όπλο του στο πιγούνι του. "Μωρέ", του είπε, "να σε σκοτώσω σαν σκυλί τώρα; Κάνατε πέντε παράδες την τιμή του Τούρκου στρατιώτη;"», σημείωσε.

«Ακόμη ζει εκείνος ο άνδρας με το πορτοκαλί φανελάκι κατέληξε ο Εράι Οζέρ.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by