1η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-11 15:45:00
0 0

Συνεδρίασε σήμερα, 11-1-2013, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ έγινε πλήρης και εκτεταμένη ενημέρωση σχετικά με την πορεία εξέλιξης των διαγωνισμών για τις αποκαταστάσεις των 11 ΧΑΔΑ της Αττικής και των νησιών.

Από την ενημέρωση που έκαναν τα μέλη των Επιτροπών των Διαγωνισμών διαπιστώθηκε ότι μέχρι το τέλος περίπου του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύνταξης των πρακτικών και ανάδειξης των μειοδοτών, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης εντός του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τις εργασίες που αφορούν τις αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ Νήσων Αττικής (Μέθανα-Αγκίστρι), Κερατέας, Μεγαρέων, Σπετσών, Β.Α. Αττικής (Βαρνάβας-Κάλαμος-Αυλώνας-Γραμματικό), Ν.Α. Αττικής (Π. Φώκαια – Καλύβια), των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 21,8 εκ. € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τις ανεξέλεγκτες χωματερές η χώρα μας απειλείται εδώ και χρόνια με την επιβολή βαρύτατων προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία θα επιβαρύνουν την εθνική μας οικονομία και εν τέλει τους πολίτες.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κατακυρώθηκαν ομόφωνα δύο πολύ σημαντικοί διαγωνισμοί για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και την απρόσκοπτη διάθεση των απορριμμάτων.

Πρόκειται για :

• τον διαγωνισμό των Υποστηρικτικών Εργασιών στον ΧΥΤΑ Φυλής μέσω του οποίου ο ΕΔΣΝΑ διασφαλίζει την επιπλέον συνδρομή από εξωτερικά συνεργεία για τις εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων κατά το μέρος που οι ίδιες δυνάμεις του Συνδέσμου δεν θα επαρκούν, και

• για τον διαγωνισμό της ετήσιας συντήρησης και επισκευής 4 προωθητήρων γαιών ιδιοκτησίας του Συνδέσμου, των απαραίτητων δηλαδή μηχανημάτων για την προώθηση και διάστρωση των απορριμμάτων. Ο τελευταίος μάλιστα διαγωνισμός ευοδώθηκε αφού είχαν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί των Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2012.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαγωνιστικών διαδικασιών ουσιαστικά η νέα διοίκηση του Συνδέσμου βάζει ένα τέλος στην ιδιότυπη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και πολλούς μήνες, όπου ιδιωτική εταιρεία παρείχε «ασυμβασιοποίητα» υπηρεσίες με τα μηχανήματα και το προσωπικό του ΕΔΣΝΑ να παραμένουν «απενεργοποιημένα».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by