Θεατρική παράσταση στο διεθνές φεστιβάλ Πέτρας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-09-20 17:30:00
0 0

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία,  στο θέατρο Πέτρας, η θεατρική παράσταση με τίτλο «Παίρνω τη Φωνή σου» την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας. Η εκδήλωση έγινε  σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Η παράσταση  η οποία παρουσιάστηκε από το Οικείο Θέατρο  σε σκηνοθεσία του Μίλτου Δημουλή ήταν ένας ύμνος στην ελευθερία, που πολλές φορές περνάει μέσα από το θάνατο, μία διαδρομή στον ιστορικό χρόνο, με αφετηρία της τον πανάρχαιο μύθο του Προμηθέα, μέσα από τη ματιά του Καζαντζάκη.

Βασίστηκε σε κείμενα των Ευριπίδη, Μπρέχτ, Λόρκα και κυρίως Γιάννη Ρίτσου με τον «Επιτάφιο» του, διαποτισμένη με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η επιλογή - σύνθεση, κείμενα ήταν της Σοφίας Αδαμίδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Κώστας Παπαντωνίου, τόνισε στο χαιρετισμό του ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι αναγκαίο  να επαναφέρουμε τις θεμελιώδεις αξίες της ύπαρξης του ανθρώπου όπως  είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλήθεια. Αντίστοιχες πολιτισμικές παρεμβάσεις προγραμματίζονται και σε άλλους δήμους  το επόμενο  χρονικό διάστημα.

Την εκδήλωση επίσης  χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πετρούπολης, κ.  Θωμάς Κοτσαμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση και την ανάγκη απάντησης μέσα από τους αγώνες και τον πολιτισμό.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν: ο μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, ο βουλευτής  Β’ Αθήνας του ΚΚΕ  Χαλβατζής  Σπύρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Γιαννακάκος, Γεωργία Ερμίδου, Στέλιος Μαριδάκης, Ιωάννα Πανταλάκη, Αλέξανδρος Σαμόλης, οι πρώην Δήμαρχοι Πετρούπολης Στ. Βλάχος και Γ. Γώγος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη της Διοίκησης και πολίτες του Δήμου Πετρούπολης και των όμορων Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

petroypoli_theatriko 01.jpg

petroypoli_theatriko 02.jpg

petroypoli_theatriko 03.jpg

petroypoli_theatriko 04.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by