226 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπτυξης της ποιότητας ζωής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-10-13 17:00:00
0 0

Με 226 εκατομμύρια ευρώ να κατευθύνονται σε έργα ανάπτυξης, προσανατολισμένα κυρίως στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Αττικής, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2012.

Τα έργα αφορούν σε βασικές υποδομές, όπως στερεά και υγρά απόβλητα, αντιπλημμυρικά έργα, πεζογέφυρες και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και δράσεις ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Συνολικά, 269 έργα και δράσεις προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2012.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο που επιβάλλει η εφαρμογή του Καλλικράτη, επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να μικρύνει η απόσταση μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αποτύπωσε την πραγματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας Αττικής, εικόνα που χαρακτηρίστηκε θετική από το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα, έπειτα από πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σας παρουσιάζουμε έναν ειλικρινή προϋπολογισμό. Ούτε κρυφά κονδύλια, ούτε δημιουργική λογιστική, ούτε οικονομικές αλχημείες. Δεν θα έχουμε έλλειμμα ούτε ένα ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς αισθάνομαι ήσυχος ότι όλες οι προβλεπόμενες δαπάνες έχουν πλήρη κάλυψη από τα έσοδα και το πλεόνασμά μας. Απλήρωτα χρέη, λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν πρόκειται να υπάρξουν όσο εγώ είμαι Περιφερειάρχης.

Έργα που έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν πρόκειται ποτέ είτε να σταματήσουν, είτε να μην αρχίσουν, εξ' αιτίας οικονομικών αδυναμιών. Δεν υποστήριξα και δε θα υποστηρίξω ποτέ ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια στην Περιφέρειά μας, πόσο μάλλον που βρισκόμαστε στο κέντρο μιας μεταβατικής περιόδου με τόσα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Σας παρακαλώ, όμως, να μην συγχέετε την Περιφέρεια με την Κεντρική Κυβέρνηση. Ούτε συνέταιρος, ούτε απολογητής της είμαι. Και, κυρίως, δεν μπορώ και δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κεντρικό κράτος, να λύσουμε εμείς τα προβλήματα που δημιουργεί, να καλύψουμε τις αδυναμίες του, να θεραπεύσουμε, τις μερικές φορές, ανίατες ασθένειες του.

Έχουμε ένα πρόγραμμα έργων, κοντά στα 250.000.000 εκ των οποίων τα 226.000.00 εκ. είναι έργα με πόρους της Περιφέρειας. Το μεγάλο ζητούμενο και ο κυρίαρχος στόχος μας είναι να προχωρούν με γοργό ρυθμό. Να υπάρχει απορροφητικότητα, που δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας και να ρίχνει χρήμα σε μια αποξηραμένη και απελπισμένη αγορά».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by