«Αττική»: «Γιοφύρι της Άρτας» ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-01-15 10:00:00
0 0

Η περιφερειακή παράταξη «Αττική» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η περιφερειακή αρχή πέφτει από γκάφα σε γκάφα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Να ανακαλέσει και να υποβάλλει εκ νέου τον προϋπολογισμό του 2016, που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε εισηγηθεί και ψηφίσει, αναγκάστηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά την απόρριψή του από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Αιτία για την απόρριψη του προϋπολογισμού υπήρξε μεταξύ άλλων η μη εγγραφή της μισθοδοσίας του προσωπικού της Περιφέρειας στους σωστούς κωδικούς, πράγμα για το οποίο είχε έγκαιρα προειδοποιήσει κατά τη συζήτηση του θέματος τον περασμένο Δεκέμβρη ο Γιάννης Σγουρός.

 

Ο κ. Σγουρός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, μίλησε για επαναστατική γυμναστική και κωλοτούμπα εκ μέρους της διοίκησης της Περιφέρειας, καθώς ενώ αρχικά είχε εμφανιστεί άτεγκτη σε αυτό το θέμα, ότι δηλαδή δεν θα δεχόταν η πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων να μην γίνεται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέκρουσε πρύμναν, εμφανίζοντας μάλιστα όλο αυτό το πισωγύρισμα ως … επιτυχία.

 

«Επιλέξατε τη γνωστή τακτική της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα: «μια τρύπα στο νερό». Επαναστατική γυμναστική μέχρι εκεί που σας παίρνει, για τα μάτια του κόσμου,  και μετά κωλοτούμπα,  που την ονομάζουμε ρεαλισμό. Είναι τόση δε η προχειρότητά σας που ακόμα και όταν σας επισημαίνουν το λάθος σας, εσείς κλείνετε τα μάτια» τόνισε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σγουρός, που στηλίτευσε την απόφαση της Κυβέρνησης να μην δεχτεί τα δίκαια αιτήματα των Περιφερειών και των εργαζομένων.

 

Ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι αυτή ήταν η δεύτερη πολύ σοβαρή «γκάφα» στην οποία έπεσε η διοίκηση της Περιφέρειας μέσα σε λίγες μόνο μέρες, καθώς στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 2015 θα πρέπει να ξαναψηφιστεί, αφού πρώτα εκπονηθεί και εγκριθεί η απαιτούμενη από το νόμο Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα για το οποίο επίσης είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

Κλείνοντας ο κ. Σγουρός μίλησε για πλήγμα στο κύρος του θεσμού και  την αξιοπιστία της διοίκησης της Περιφέρειας που διασύρεται, αφού δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα.

 

«Δεν μπορεί η Περιφέρεια να εμφανίζεται  τον Οκτώβρη του 2015 να ψηφίζει ΠΕΣΔΑ και τον Γενάρη του 2016 να λέει ότι δεν ισχύει και ότι θα ξαναψηφιστεί στο μέλλον. Δεν μπορεί η Περιφέρεια τον Δεκέμβρη του 2015 να ψηφίζει προϋπολογισμό και  έναν μήνα μετά να τον ανακαλεί και να τον επανυποβάλλει και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση, θέτοντας σε κίνδυνο τη μισθοδοσία του προσωπικού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.»

 

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by