Ανακρίβειες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για τη μεταφορά μαθητών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-09-27 11:55:00
0 0

Με αφορμή το από 25-9-2017 δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών η Λιλίκα Βασιλάκου, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών εκπροσωπώντας την παράταξη «Αττική- Γ. Σγουρός» τόνισε τα εξής:

 

«Το Μάρτιο του 2014 και με την υπ’ αριθμ. 165/2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΔ7Λ7-ΣΡ8) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο σχεδιασμός μεταφοράς μαθητών με τη διαδικασία του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τα έτη 2014-2015 και 2015-2016, με γενικό σύνολο μεταφερόμενων μαθητών 18.917, κάτι το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με τον αριθμό των 11.000 μαθητών που αναφέρει το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, σύνολο το οποίο αφορά μόνο τους μαθητές που μεταφέρονταν με μισθωμένα λεωφορεία εξαιρώντας εκείνους που μεταφέρονταν είτε με ειδικά δελτία είτε με άλλο τρόπο.

 

Η Περιφέρεια Αττικής με το σχετικό δελτίο τύπου μας ενημερώνει για το σύνολο των μαθητών αλλά δεν μας διευκρινίζει πόσους μαθητές μεταφέρει με μισθωμένα λεωφορεία, πόσους με μαθητικά δελτία, πόσους με ίδια μέσα των Δήμων, καθώς και για το πόσοι παίρνουν γονικό επίδομα κατοικίας και πόσοι γονικό επίδομα μεταφοράς;

 

Στις 31/8/2014 κατά τη διαδικασία παραλαβής παράδοσης η νέα διοίκηση ενημερώθηκε αναλυτικά για τα δρομολόγια που είχαν ολοκληρωθεί καθώς και γι’ αυτά που ήταν σε εκκρεμότητα λόγω μη προσφερθείσης προσφοράς. Παρόλα αυτά η μεταφορά των μαθητών κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου έγινε με τα μεταφορικά μέσα των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί από τον προηγούμενο χρόνο.

 

Αναφορικά με τις παρατάσεις που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής απαντάμε ότι και η σημερινή διοίκηση έχει προβεί επανειλημμένα σε παρατάσεις με νομοθετικές ρυθμίσεις για να καλύψει τη μεταφορά των μαθητών.

 

Η κα Περιφερειάρχης στην 21η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 2/10/2014, δεσμεύτηκε να προωθήσει τις διαδικασίες για την αναίρεση της ΚΥΑ 24001/2013 που περιόριζε τα δρομολόγια και να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο για τη δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου για τη δημόσια, δωρεάν, ασφαλή μεταφορά των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής.

 

Δυστυχώς όμως τρία χρόνια τώρα δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις της κας Δούρου παρά το γεγονός ότι Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο.

 

Τέλος αφού η Διοίκηση της Περιφέρειας τα έχει προγραμματίσει όλα τόσο καλά γιατί σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητιούνται συνεχώς θέματα που αφορούν μεταφορές μαθητών;

 

Τα θεσμικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης δεν λύνονται με δηλώσεις που πετούν την μπάλα στην εξέδρα αλλά με σχέδιο και προτάσεις που δυστυχώς η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας δεν διαθέτει».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by