Απάντηση Σγουρού στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-17 21:15:00
0 0

Υπέρ της διαφάνειας και του διαλόγου διακηρύσσει ότι είναι ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός σε μακροσκελή απάντηση-δελτίο Τύπου προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα τέσσερα σχεδιαζόμενα εργοστάσια στην Αττική.

Ο κ. Σγουρός σημειώνει πως απτή απόδειξη της διαφάνειας αποτελεί το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμεταδίδονται διαδικτυακά και προσπερνώντας «τις ύβρεις, τα ψεύδη και τις συκοφαντίες», απαντά «επί της ουσίας των ισχυρισμών».

Όπως σημειώνει, με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που υλοποιείται έχουν συμφωνήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, η Διυπουργική Επιτροπή για τα απόβλητα, η Γ. Δ/νση Περιβάλλοντος της ΕΕ και ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής.

Οι διαδικασίες δεν έγιναν εν μια νυκτί, τονίζει ο κ. Σγουρός, διότι βασίζονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό που ξεκίνησε το 2001, έγινε νόμος το 2003, επικαιροποιήθηκε το 2006, τέθηκε σε διαβούλευση από την Περιφέρεια Αττικής το 2011 και ήρθε για συζήτηση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ το 2012.

Επισημαίνει ότι, με τα δύο εργοστάσια στη Δυτική Αττική σταματά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την αλόγιστη ταφή των απορριμμάτων. Ενώ από την κατασκευή των έργων με το νόμο περί ΣΔΙΤ θα ωφεληθούν ο πολίτης και ο δημόσιος τομέας. Το Δημόσιο διατηρεί απολύτως το ρόλο του ως κύριος του έργου, ενώ δεν ιδιωτικοποιείται η διαχείριση των απορριμμάτων.

Με τη μέθοδο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου αξιοποιείται η συσσωρευμένη εμπειρία ετών των στελεχών του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, υπογραμμίζει, με αυτή τη μέθοδο δίνεται η δυνατότητα στο δημόσιο και τον ιδιώτη να επεξεργασθούν τις καλύτερες λύσεις. Με τα παραπάνω και την εκχώρηση της εκμετάλλευσης των εργοστασίων για 27 έτη στις εταιρείες, η Αττική αποκτά σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη λειτουργία των μονάδων θα παραχθούν επιπλέον έσοδα που θα συμβάλουν στη μείωση του τελικού ποσού πληρωμής. Τα τεύχη δημοπράτησης ακολουθούν πρότυπα τεύχη, όπως γίνεται σε όλες τις διαδικασίες και φέρουν την δική του υπογραφή ως προϊσταμένου. Στα τεύχη προβλέπεται η κατασκευή μιας μονάδας κομποστοποίησης σε κάθε εργοστάσιο.

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα των απορριμμάτων, σημειώνει ότι η ετήσια παραγωγή είναι περίπου δύο εκατ. τόνοι, κατά συνέπεια οι σημερινές ανάγκες της κρίσης καλύπτονται με τη χωρητικότητα των 1,35 εκατ. τόνων που θα είναι οι προς επεξεργασία ποσότητες απορριμμάτων.

Ο κ. Σγουρός επιτίθεται στη «μαφία των σκουπιδιών» που έχει καθηλώσει για 30 χρόνια τη διαχείριση των απορριμμάτων στη ταφή. Ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι με τη νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ -και τον ίδιο ως πρόεδρο, δημοπρατήθηκαν στην Αττική οι αποκαταστάσεις 11 ΧΑΔΑ, δημοπρατούνται τον ερχόμενο μήνα τα 4 εργοστάσια επεξεργασίας, δημοπρατείται στις 15 Ιανουαρίου η ασφαλής απομάκρυνση της τέφρας που παράγεται στον Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων, έχουν επισκευασθεί και λειτουργούν τα μηχανήματα του Συνδέσμου στο κύτταρο ταφής.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by