Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-06-26 15:25:00
0 0

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

1. Η έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων - επισκεπτών σε δάση και ¨ευπαθείς¨ περιοχές.

2. Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με σύντομη εισήγησή του σχετικά με έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων - επισκεπτών σε δάση και ¨ευπαθείς¨ περιοχές για τις ημέρες εκείνες που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δηλαδή κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5.

 

Επικεντρώθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο των Δήμων, οι οποίοι όταν λάβουν ενημέρωση για υψηλό βαθμό επικινδυνότητας οφείλουν να συνεργαστούν με την τροχαία αλλά και κάθε άλλο εμπλεκόμενο, όπως η πυροσβεστική υπηρεσία, οι εθελοντικές οργανώσεις και το δασαρχείο, ώστε να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο της απαγόρευσης. Στα πλαίσια αυτά, είπε ο κ. Τζόκας, κρίνεται απαραίτητη η δημοσιοποίηση από τους Δήμους της απόφασης και η ανάρτησή της στα δημοτικά καταστήματα, στους διαδικτυακούς τους τόπους, σε συλλόγους και όπου αλλού είναι αναγκαίο, προκειμένου η ενημέρωση των κατοίκων να είναι όσο το δυνατόν άμεση και αποτελεσματική, ενώ η απόφαση μαζί με το συνημμένο σχετικό χάρτη σε πλήρη ανάλυση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr).

 

Για το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των σεισμών ο κ. Τζόκας αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα της οργάνωσης των χώρων καταφυγής/καταυλισμού του πληθυσμού μετά την εκδήλωση σεισμού, στις σχετικές προδιαγραφές καθώς και στα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπεται να πληρούν αυτοί, όπως επίσης και στην καταγραφή των ελλείψεων και των επικινδυνοτήτων.

 

Κλείνοντας την εισήγησή του μίλησε για τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας που άπτονται του θέματος και για την εμπειρία που αποκτήθηκε από την άσκηση για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ», η οποία είχε διεξαχθεί στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

 

Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, του 2ου και του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by