Απολογισμός έργου για τα τρία χρόνια της Περιφερειακής Αρχής Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-10-26 14:25:00
0 0

«Σε μια περίοδο fake news και συνειδητής διασποράς ψευδών ειδήσεων που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξυπηρετώντας, είτε προσωπικές στρατηγικές είτε μικροκομματικές λογικές –σίγουρα όχι την Αυτοδιοίκηση και την πολιτική–, η επικοινωνία με τους πολίτες αποτελεί καθήκον και υποχρέωση», τόνισε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου κατά τον απολογισμό έργου των τριών ετών διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου.

 

Η ίδια επισήμανε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση μακριά από επετειακές λογικές, που εντάσσεται σε μια λογική παρουσίασης έργου και λογοδοσίας. «Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, μακριά από τις λογικές της τηλεθέασης και της διαμεσολάβησης των τηλεοπτικών πλατό, στη βάση της ουσίας και της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην ανάγκη νέας σχέσης των πολιτών με την πολιτική ως «νέα βάση για ένα νέο υπόδειγμα δημόσιας διοίκησης». Πρόκειται για μία «αμφίδρομη σχέση, όπου οι αιρετοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να ηγηθούν, να πάρουν θέση, να προτείνουν στους πολίτες».

 

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:

  • Η άσκηση πολιτικής είναι συλλογική υπόθεση, επιμερισμού των ευθυνών μεταξύ πολιτών και αιρετών. Αυτή είναι η αφετηρία για μία νέα σχέση πολίτη – πολιτικής, μια νέα βάση ενός νέου υποδείγματος Δημόσιας Διοίκησης. Ενός υποδείγματος που δεν αλλάζει ως δια μαγείας, με εξαγγελίες, δεν επιβάλλεται. Οικοδομείται σε στέρεες βάσεις, με πολίτες - όχι απλά αιτούντες – αλλά ενεργούς εταίρους.
  • Από την αρχή της Διοίκησής μας δίνουμε συστηματικά έναν διμέτωπο αγώνα. Τον αγώνα αλλαγής του υποδείγματος άσκησης διοίκησης και ταυτόχρονα τον αγώνα αντιμετώπισης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.
  • Πρόκειται για μια προσπάθεια διαρκείας την οποία θα συνεχίσουμε. Συγκεκριμένα, η αλλαγή του υποδείγματος Διοίκησης αφορά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η οποία συχνά είναι το άλλοθι της διαφθοράς.
  • Από την άλλη η αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών έχει να κάνει, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με 14 μνημόνια συνεργασίας με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα 73 εκατομμύρια για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου ή τα 32.5 εκατομμύρια για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας.
  • Έργα που δείχνουν παράλληλα το τι πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής, να αποκτήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την καταστήσουν πραγματικά μητροπολιτικό κέντρο οικονομικής ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
  • Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί πρότυπο που υπερβαίνει τα αυτοδιοικητικά όρια χάρη στη διπλή της ιδιαιτερότητα: Από τη μια, ενεργούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, διαφορετικών γενιών και αντιλήψεων. Από την άλλη, έχουμε επιλέξει να απορρίψουμε την ταμπέλα της δήθεν «ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης».
  • Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο: είμαστε φανατικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της άσκησης αποτελεσματικής, χρηστής διοίκησης, κόντρα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κερδίζουν από την απραξία.
  • Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται μια διεκδικητική Περιφέρεια, χωρίς τις «δουλείες» που επιβάλλει μια ξεπερασμένη αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση απλό ιμάντα μεταβίβασης εντολών της κεντρικής εξουσίας. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή.
  • Εμείς το status quo του παρελθόντος το ξεθεμελιώνουμε, όχι με λόγια και αναθέματα, αλλά με έργα. Έργα με πρόγραμμα, με σχέδιο, που θα συνεχίσουμε και τα δύο επόμενα χρόνια.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, με σύντομες ομιλίες τους, περιέγραψαν τους βασικούς άξονες του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα και σκιαγράφησαν τα επόμενα βήματα.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by