Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-28 12:20:00
0 0

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρου Σχινά, ενόψει της Συνεδρίασης της 1ης Μαρτίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής:

 

«Με δεδομένο ότι η ανάγκη για διασφάλιση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου αυτό να επιτελέσει τον αποφασιστικό ρόλο του, όπως αυτός ορίζεται από τον ν. 3852/2010, με δεδομένη επίσης την ανάγκη διαφύλαξης της απρόσκοπτης λειτουργίας του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας αναφορικά με την υποχρέωση διασφάλισης των σχέσεων της Περιφέρειας με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, με δεδομένη την ανάγκη περιφρούρησης του δημοκρατικού χαρακτήρα του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διασφάλιση της έκφρασης όλων των απόψεων στο εσωτερικό του, με δεδομένη τέλος, τη μέχρι σήμερα εμπειρία, σύμφωνα με την οποία ορισμένες, ολιγάριθμες ομάδες επιχείρησαν, για ίδιους σκοπούς, να μετατρέψουν το χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ, σε πεδίο φωνασκιών και κατευθυνόμενου, κατασκευασμένου χάους, με αποτέλεσμα την de facto ακύρωση της λειτουργίας του,

 

Προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα όπως αυτά της συνεδρίασης της 8ης Φεβρουαρίου, που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα ανηλίκων αλλά και να διαφυλαχθεί το κύρος της λειτουργίας του ΠΕ.ΣΥ, στο πλαίσιο των όσων ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 102 Σ), το νομοθετικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και η πρόβλεψη του Κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για ανοικτές δημόσιες συνεδριάσεις με τη συμμετοχή όλων των αιρετών, των φορέων, των συλλογικοτήτων κι εκπροσώπων των κινημάτων,

 

Θεωρώ σκόπιμη και απαραίτητη τη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Πέμπτης 1ης Μαρτίου με προσκλήσεις στους φορείς, στις συλλογικότητες και εκπροσώπους των κινημάτων για να διασφαλιστεί η διαλογική συζήτηση όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης με όρους δημοκρατίας και ισότιμης έκφρασης όλων των απόψεων».

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» σχετικά με την δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Η δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με προσκλήσεις και την οποία πληροφορηθήκαμε από το site της Περιφέρειας, είναι αυθαίρετη και καθόλα απαράδεκτη.

 

Οι δρόμοι που ανοίγουν με αυτές τους τις ενέργειες, δείχνουν το φόβο τους απέναντι στη λαϊκή παρουσία. Μεθοδεύουν σταθερά το τελευταίο διάστημα ακόμα πιο αποστειρωμένες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τους δηλώνουμε όμως, ότι δε θα τους περάσει.

 

Ας γνωρίζουν και, αν δε γνωρίζουν, ας διαβάσουν άλλη μια φορά τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δημόσιες και ανοιχτές.

 

Η όποια διαφορετική απόφαση πρέπει να είναι αιτιολογημένη και την παίρνει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) του συνολικού αριθμού των μελών του.

 

Άρα η δήλωση και τυχόν ενέργειες του προέδρου παρεμπόδισης της ανοιχτής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία βάση.

 

Κοινοποιούμε τη δήλωσή μας στον πρόεδρο και στα μέλη του προεδρείου, στην περιφερειακή αρχή της κας Δούρου και στους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, ζητώντας να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη σημερινή συνεδρίαση.

 

Τέλος θεωρούμε, ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, κλιμακώνονται από τη μεριά του προέδρου και της περιφερειακής αρχής και ειδικά σήμερα που μετά τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, έχει μπει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

 

Σε ό,τι μας αφορά, ως «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», τέτοιες ενέργειες ούτε θα τις ανεχτούμε ούτε θα τις επιτρέψουμε.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by