ΕΔΣΝΑ: 16η Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-10-30 11:00:00
0 0

Ενημέρωση Πρόεδρου ΕΔΣΝΑ προς τα μέλη της Ε.Ε. για τα έργα ΣΔΙΤ

Την αποφασιστικότητα του ΕΔΣΝΑ να προχωρήσουν τα έργα της κατασκευής των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική επανέλαβε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε., τόσο για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, όσο και για τη βούληση από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Task Force να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο, όπου παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και οι καθημερινές εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να κληθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε. και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ                κ. Ν. Μαντζούφας προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

«Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Διοίκηση και τους συναρμόδιους φορείς, θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια χρηματοδότησης και να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές και να μη χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Πρόκειται για έργα αναγκαία για τους πολίτες και το περιβάλλον. Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας και εδώ να τονίσω ότι κανένας από τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Σύνδεσμο δεν θα χάσει τη θέση του, ενώ δημιουργούνται νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός.

Επανεξέταση οφειλομένων παλαιών συμβάσεων

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. έγινε παράλληλα ενημέρωση σχετικά με την πορεία των οικονομικών δεδομένων του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι οι αποπληρωμές των χρεών προχωρούν με ομαλούς ρυθμούς παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος που κληρονόμησε ο ΕΔΣΝΑ. Οι μικρο – οφειλές παλαιών ετών προς τρίτους έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του γενικότερου νοικοκυρέματος να γίνουν προσπάθειες επανεξέτασης των παλαιών συμβάσεων και διακανονισμού των μεγάλων χρεών του παρελθόντος, ώστε ο Σύνδεσμος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

«Με τη σωστή και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας προχωράμε βήμα βήμα στην εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών πολλών ετών. Δίνουμε καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να ορθοποδήσει ο Σύνδεσμος. Στον αγώνα αυτό δυστυχώς δεν έχουμε τη συμπαράσταση της Κεντρικής Διοίκησης που δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ.

Απόρριψη απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόρριψης απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές για το οποίο η χώρα μας κινδυνεύει με την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε η συγκεκριμένη πρακτική ανήκει στο παρελθόν και θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να διασφαλιστεί το περιβάλλον και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση του προβλήματος ο ΕΔΣΝΑ έχει ήδη δημοπρατήσει τις εργασίες αποκατάστασης 11 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει πραγματοποιήσει αεροφωτογράφιση των ΧΑΔΑ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται περαιτέρω χρήση τους.

Οι αποφάσεις της 16ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής

Στην 16η Συνεδρίασή της, η Ε.Ε. αποφάσισε μεταξύ άλλων :

-Την διάθεση πίστωσης ποσού ύψους 5,5 εκ. € ως αντισταθμιστικά οφέλη έτους 2012, για τους Δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος.

-Την διάθεση πίστωσης ποσού 4 περίπου εκ. € για την αποπληρωμή χρεών προς εργολήπτριες εταιρείες που έχουν εκτελέσει εργασίες - υπηρεσίες στον Σύνδεσμο.

-Την κατακύρωση του ανοικτού επαναληπτικού διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή 5 συμπιεστικών μηχανημάτων.

-Την πραγματοποίηση ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια λιπαντικών για τα μεταφορικά μέσα και μηχανήματα Δ/νσεων του ΕΔΣΝΑ.

-Την υποβολή φακέλου «Μελέτη Ανανέωσης, Τροποποίησης και Κωδικοποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων της μονάδας θερμικής επεξεργασίας» στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ που αφορά στη λειτουργία του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by