ΕΔΣΝΑ: 23η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-18 18:00:00
0 0

Ο ΕΔΣΝΑ απομακρύνει από το ΧΥΤΑ την ιδιωτική εταιρεία και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, με το προσωπικό του, τις εργασίες υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων

Με πρόταση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρεία που ασυμβασιοποίητα παρέχει υπηρεσίες να απομακρυνθεί από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, με τον ΕΔΣΝΑ να αναλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών.

«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ της Φυλής στον οποίο διατίθενται καθημερινά 6.000-7.000 τόνοι απορριμμάτων από όλη την Αττική δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τον ΕΔΣΝΑ ή μία 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Εάν δεν το καταλάβουμε όλοι μας, τότε σύντομα θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. Δήμοι, Περιφέρεια, Κεντρικό Κράτος οφείλουμε να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και να δώσουμε λύσεις που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής.

Καλώ την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Αφορά το μισό πληθυσμό της χώρας και ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία είναι ορατός.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα, αλλά να βγει και να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα λύσει. Εμείς με σχεδιασμό και προγραμματισμό και όχι με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, υλοποιούμε τον περιφερειακό σχεδιασμό απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), που πολλοί από αυτούς που σήμερα καταδικάζουν, τον ψήφισαν μέσα στη Βουλή.

Καλώ την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της τώρα που απομακρύνθηκε από τον ΧΥΤΑ ο «κακός ιδιώτης» να συνδράμουν στη πράξη τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων.  Οι ανεύθυνες ψεύτικες ανακοινώσεις  από  γραφεία είναι εύκολες.  Η αδήριτη  πραγματικότητα της καθημερινότητας του ΧΥΤΑ είναι το πρόβλημα που  πασχίζουμε να λύσουμε και μέχρι σήμερα η βοήθεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ολοστρόγγυλο μηδέν.   

Πρέπει επιτέλους όλοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των πολιτών και να μην υποβαθμίζεται περισσότερο η ποιότητα της ζωής τους.

Αν η Κυβέρνηση στηρίζει τον ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους, ας το αποδείξει έμπρακτα. Αν δεν τον στηρίζει, ας τον αλλάξει. Όπως είναι γνωστό, με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στους Δήμους και τους Συνδέσμους τους. Μόνο στην Αττική ενέπλεξαν και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην ιστορία αυτή. Η παραίτηση μου, παρά το γεγονός ότι απολογούμαι στους πολίτες που με ψήφισαν, είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

Για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα ο κ. Σγουρός έχει ενημερώσει από το καλοκαίρι με επιστολές του τον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενώ ενημερώθηκαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by