ΕΔΣΝΑ: 8 εταιρείες στο διαγωνισμό για το εργοστάσιο απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-22 16:25:00
0 0

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετείχαν συνολικά οκτώ (8) διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το αυξημένο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα έργα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό και θα ακολουθήσει η β’ φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και, τέλος, η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Στις 24/01, 29/01 και 05/02/2013 θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής (Κερατέα) και της Δυτικής Αττικής (Λιόσια και Φυλή).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής αποτελούσε για δεκαετίες ένα άλυτο πρόβλημα. Με τους διαγωνισμούς που ξεκίνησε ο ΕΔΣΝΑ δρομολογήσαμε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση προς όφελος των πολιτών. Μέσα από τον Ανταγωνιστικό Διάλογο θα προκύψουν όλα τα στοιχεία και η βέλτιστη για το Δημόσιο συμφέρον προσφορά, χωρίς αποκλεισμούς και με ανοικτές όλες τις τεχνολογίες. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εργαζομένους του Συνδέσμου για τη συμβολή τους, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ομαλά. Πρόκειται για το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας που επικαλούνται όλοι δεν έρχεται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Έρχεται μέσα από έργα υποδομής που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Κατανοώ τις όποιες διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις αλλά ο σεβασμός της νομιμότητας και η συμμετοχή στο διάλογο είναι ο μόνος τρόπος για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Περιμένουμε τις προτάσεις και την εποικοδομητική συμμετοχή όλων, στο διάλογο που μόλις άρχισε».

Τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων ΒΑ Αττικής:

• Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

• Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε είκοσι επτά (27) έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης, καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

• Η αναθέτουσα αρχή θα συμμετέχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και το οποίο θα προέρχεται από κοινοτική ή/ και εθνική χρηματοδότηση.

• Κατά τη διάρκεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η δυνατότητα να περιληφθεί στο αντικείμενο του έργου και η κομποστοποίηση προδιαλεγμένου οργανικού υλικού.

• Η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της κατασκευής του εργοστασίου

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ» υπέβαλαν φακέλους προσφορών οκτώ (8) διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα.

Πρόκειται για την :

1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ

2. Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - ΔΕΗ ΑΕ

3. Ένωση Εταιρειών  J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ

4. Ένωση Εταιρειών  ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT  AE - ENVITEC AE     

5. Εταιρεία NOVAERA HELLAS AE

6. Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ

7. Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ  ΑΤΕ

8. Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by