Ενεργοποιείται η διαδικασία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-11-15 12:25:00
0 0

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεμπλοκάρει  ένα σημαντικό έργο που αφορά στην περιοχή του Σχιστού. Μετά από συντονισμένες ενέργειες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η χρηματοδότηση του σημαντικού έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.001.088,31ευρώ και αναμένεται να  λύσει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα το οποίο απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες.

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον επικίνδυνες καθώς για 20 χρόνια γινόταν απόθεση φωσφογύψου. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις σε μια συνολική έκταση 125 στρεμμάτων υπολογίζεται να έχουν συσσωρευθεί πάνω από 10.000.000 τόνοι φωσφογύψου.

 

Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο και να κλείσει μια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή.

 

Στο πλαίσιο αυτό έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον  Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ). Μέσω της σχετικής διαδικασίας  χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο στάδιο του έργου, που αφορά στην «κάλυψη της στέψης» του ΧΑΔΑ.

 

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

 

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου επισημαίνει ότι «σε συνεχή συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, που είχε πραγματοποιήσει τις ως τώρα σημαντικές παρεμβάσεις, επιτέλους, καταφέραμε να μπούμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ήταν καθοριστική ώστε, να προχωρήσουμε γρήγορα, τις πολύ χρονοβόρες διαδικασίες που εκ του νόμου έπρεπε να γίνουν».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by