Ενημέρωση για την πορεία από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-11-22 15:10:00
0 0

Με αφορμή ερωτήματα συμπολιτών μας, ενημερώνουμε σχετικά με την πορεία των τριών σημαντικών από τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα:

 

Αντιπλημμυρικό Λεωφόρου Αθηνών

Το 2015, στην περιοχή προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετώπισε το θέμα, δημοπράτησε ένα μεγάλο έργο, το οποίο και έχει ανάδοχο από τον Αύγουστο του 2016. Έπειτα από πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχουμε φτάσει στο εξής σημείο: η κυκλοφοριακή μελέτη που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία λόγω των έργων, είναι κατατεθειμένη προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχουμε αποστείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη για το επείγον της κατάστασης.

Εφόσον η μελέτη αυτή εγκριθεί, θα υποβληθεί στην οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα λάβει και την απόφαση για την εφαρμογή της. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο.

 

Αντιπλημμυρικό Ιλίου – Περιστερίου

Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή όπου το 2014 μετά από έντονες βροχοπτώσεις, προκλήθηκαν σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ρυθμοί που πραγματοποιείται είναι έντονοι. Πρόσφατα προέκυψε πρόβλημα στην οδό Χανίων με αρχαιολογικά ευρήματα. Απασχολούνται δύο εργάτες και ένας αρχαιολόγος. Σύμφωνα με την Α εφορεία Αθηνών, οι εκκρεμότητες – στην παρούσα φάση - της αρχαιολογικής  υπηρεσίας τελειώνουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (24/11) οπότε και θα πάψουν οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τα ευρήματα αυτά.. Το έργο συνεχίζεται σε άλλα σημεία κανονικά και πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη.

 

Αντιπλημμυρικό Αγίας Βαρβάρας - Γέφυρα Σαράφη

Πρόκειται για ένα επίσης σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου σημειώθηκαν έντονα φαινόμενα το Φθινόπωρο του 2015. Το έργο είχε προσωρινά διακοπεί. Οι λόγοι που προκάλεσαν τη προσωρινή αυτή διακοπή, ξεπεράστηκαν, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η δεύτερη φάση του έργου και ξεκινά η τρίτη.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by