Επίσκεψη Γ. Πατούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-08-22 10:00:00
0 0

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον, που αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης στη χώρα και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

 

Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Αττική-Πράσινη Περιφέρεια Ν. Παπαδάκης.

 

Ο κ. Πατούλης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχονται  σε επίπεδο ποιότητας νοσηλείας, διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, αλλά και για τις σοβαρές ανάγκες που υπάρχουν και  δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Κέντρου.

 

patoulis_ilion_ethniko_kentro_2.jpg

 

Ειδικότερα κατά την ενημερωτική συζήτηση που είχε με τη Συντονίστρια Διευθύντρια Β' Κλινικής Αποκατάστασης Κ. Πετροπούλου, τον Φυσίατρο του ΕΚΑ Κ. Αθανασόπουλου και άλλα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επισημάνθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Όπως τονίστηκε από τις 180 διαθέσιμες κλίνες, λειτουργούν οι 120, με τις εγκαταστάσεις του ισογείου να είναι κλειστές και την αδυναμία του κέντρου να παράσχει υπηρεσίες νοσηλείας τις απογευματινές ώρες. Οι σοβαρές ελλείψεις αφορούν σε ειδικότητες παθολόγων, αναισθησιολόγων, εργοθεραπευτών, νοσηλευτών θαλαμών και πρακτικών νοσηλευτών.

 

Παράλληλα επισημάνθηκε πως ενώ οι κτιριακές υποδομές είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πολλά μηχανήματα του κέντρου είναι απαρχαιωμένα, ενώ πρόβλημα δημιουργεί και το γεγονός πως τα δωμάτια αντί για 4 έχουν 6 κλίνες.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλού επιπέδου και το προσωπικό εξαιρετικό, ωστόσο είναι ανάγκη να στηριχθεί η δομή για να είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία του, υπογραμμίστηκε από το προσωπικό του Κέντρου.

 

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά η μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης της χώρας και εστίασε στην ανάγκη παρεμβάσεων, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΚΑ και το κεντρικό κράτος, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

 

patoulis_ilion_ethniko_kentro_3.jpg

 

«Τα θέματα πρόληψης, διατήρησης και αποκατάσταση της υγείας είναι στην απόλυτη προτεραιότητά μας» τόνισε και πρόσθεσε:

 

«Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές καλύπτοντας κατόπιν γενικότερου συντονισμού τις ανάγκες τους κυρίως σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και θα διευρύνουμε τέτοιου είδους δομές σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση και στον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

 

»Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή μεθοδολογία και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών για την αύξηση της δυνατότητας της κατ΄οίκον νοσηλείας που θα αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό υπάρχουσες δομές αλλά και την αξιοποίηση εγκαταστάσεων που μένουν ανεκμετάλλευτες  προς όφελος των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Θέλουμε να γίνει η Αττική μας, περιφέρεια πρότυπο υγείας, ευεξίας και καλής διαβίωσης και πάνω σε αυτό το στόχο θα δουλέψουμε όλοι μαζί».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by