Γ. Σγουρός: Αναποτελεσματικός και δυσλειτουργικός ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-23 10:25:00
0 0

Να αποσυρθεί το σχέδιο για την τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, ζήτησε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

 

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι το κείμενο που παρουσιάστηκε είναι ένα προχειρογραμμένο συμπίλημα που περιέχει πληθώρα λαθών, επαναλήψεων, αλληλοεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων, ελλείψεων, λανθασμένων ερμηνειών των νόμων και φωτογραφικών διατάξεων, προκειμένου να ευνοηθούν σε θέσεις ευθύνης οι αρεστοί της διοίκησης.

 

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν περιλαμβάνει οικονομική αποτίμηση, δεν έχει οργανόγραμμα, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τη συρρίκνωση του αριθμού του προσωπικού, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη οικονομιών κλίμακος, περιέχει τμήματα άνευ αρμοδιοτήτων, απαριθμεί αρμοδιότητες που έχουν καταργηθεί η μεταφερθεί σε άλλους φορείς.

 

Κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας για μεθοδεύσεις, αφού όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή διαβούλευση, αλλά έστειλε τον οργανισμό για προέγκριση στην Αποκεντρωμένη πριν την ψήφισή του από το Συμβούλιο.

 

Παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι ανατέθηκε σεεταιρεία έναντι υψηλότατου τιμήματος (34.000 €), ενώ θα μπορούσε να γίνει – όπως συνέβαινε πάντοτε άλλωστε - από το προσωπικό της Περιφέρειας που έχει πολλούς άξιους υπαλλήλους εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους, με εμπειρία πολλών ετών.

 

Ο Γ. Σγουρός συνεχάρη τον Σύλλογο Υπαλλήλων γιατί με τη γνωμοδότησή του εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια εξήγησε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν, ώστε ο οργανισμός να μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργαλείο για τη βελτίωση της λειτουργίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

 

«Στόχος κάθε νέου οργανισμού είναι να βελτιώνει τον προηγούμενο. Τώρα τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Αν η διοίκηση δεν ακούει τις παρατάξεις ας ακούσει τουλάχιστον τους εργαζομένους. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι τσιφλίκι κανενός να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by