Γ. Σγουρός: Δικαίωσή μας ο συνωστισμός όσων μιλούσαν για πλεόνασμα απραξίας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-03-23 10:20:00
0 0

Στους πολίτες της Αττικής παραδίδεται σταδιακά μία πλειάδα πολύ σημαντικών έργων, που είχαν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, καθώς πλέον υπεισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

 

Μόνο τις προηγούμενες δέκα ημέρες εγκαινιάστηκαν 4 έργα σε Πειραιά, Κορωπί, Διόνυσο, Παλαιό Φάληρο για τα οποία είχε διασφαλιστεί χρηματοδότηση από διάφορες πηγές (ίδιοι, πόροι, ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, πρόγραμμα Jessica) και εκτελέστηκαν σε συνεργασία με τις οικείες δημοτικές αρχές.

 

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση «Η ορθότητα του μοντέλου διοίκησης που ασκήσαμε, επιβεβαιώνεται καθημερινά. Τα έργα υποδομών που σχεδιάσαμε – πάνω από χίλια σε κάθε γωνιά της Αττικής - ολοκληρώνονται και παραδίδονται για χρήση στους πολίτες. Το πλεόνασμα των 350 εκ. € που δημιουργήσαμε, αποτελεί εχέγγυο ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία. Γιατί εμείς δεν υποθηκεύσαμε το αύριο, πετώντας τα λεφτά σε ανούσιες δαπάνες, φιέστες ή για να χτίσουμε πελατειακές σχέσεις. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και στη λογική, που θέλει τις διοικήσεις να τα δίνουν όλα για το σήμερα και να στέλνουν το λογαριασμό στους επόμενους. Ο συνωστισμός, όσων μιλούσαν για απραξία και έργα βιτρίνας πίσω από τις κορδέλες των εγκαινίων αποτελεί δικαίωσή μας».

 

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν είναι :

 

  • Το 1ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Γεν. Λύκειο Κορωπίου, που χρηματοδοτήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα Jessica, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της Ανατ. Αττικής για σχολική στέγαση.
  • Το πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερού στο Παλαιό Φάληρο έκτασης 22 στρ. με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής που αναβαθμίζει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.
  • Το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Πειραιά που στεγάζεται στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο επί των οδών Β. Γεωργίου Β’ 10 και Βούλγαρη 155 που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για να καλύψει τις ανάγκες στήριξης της γ’ ηλικίας.
  • Ο βρεφονηπιακός σταθμός στον Δήμο Διονύσου στο Κρυονέρι (επί των οδών Λεωφ. Κρυονερίου και Κωνσταντινουπόλεως) που χρηματοδοτήθηκε επίσης από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και τις ανάγκες των παιδιών για προσχολική αγωγή.
blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by