Γ. Σγουρός: Η θητεία δεν είναι βάρδια και η αυτοδιοίκηση δεν είναι αγγαρεία
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-08-28 18:45:00
0 0

Την πλήρη και ολοκληρωτική ανυπαρξία της Περιφέρειας Αττικής στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι επέκρινε με σφοδρότητα κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

 

Η συζήτηση ήταν ειδική και μονοθεματική και έγινε με καθυστέρηση πολλών ημερών (36 μέρες μετά την πυρκαγιά) παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις είχαν ζητήσει να γίνει αμέσως μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους.

 

Ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις για το τι συνέβη εκείνη την αποφράδα ημέρα, ότι ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι να βγαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλευρό των πολιτών και όχι να κρύβεται στην οπισθοφυλακή ή να συμμετέχει σε fake συσκέψεις καθ’ υπόδειξη του κόμματος, όπως εκείνη με τον Πρωθυπουργό το βράδυ της πυρκαγιάς.

 

«Οι καλοί αιρετοί είναι όπως καπετάνιοι, ξεχωρίζουν στις στραβές και στα δύσκολα, στις φουρτούνες, όχι στις μπουνάτσες» σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας την αποστροφή της περιφερειάρχου ότι έτυχε η στραβή στη βάρδια της, σημείωσε ότι «Αυτή ακριβώς είναι η πηγή του προβλήματος. Αντιμετωπίζετε τη θητεία του αιρετού ως βάρδια. Την αυτοδιοίκηση ως στρατιωτική θητεία. Γι’ αυτό και βλέπετε τη διοίκηση της Περιφέρειας ως αγγαρεία. Είστε στρατευμένη στην αυτοδιοίκηση. Η Αυτοδιοίκηση είναι έργο, δεν είναι πάρεργο».

 

Ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν φαίνεται να αξιολόγησε σωστά τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το δελτίο της Πολιτικής Προστασίας, αν και τα μηνύματα είχαν ληφθεί ήδη από τις πυρκαγιές του 2017, που ήταν οι δεύτερες χειρότερες της δεκαετίας και ακόμη και αν και από τις συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων, ήταν ορατές οι ελλείψεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δασαρχείων και των δήμων, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης.

 

Ακόμη ζήτησε στοιχεία για την επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στην πυροσβεστική υπηρεσία και την Περιφέρεια Αττικής την 23η Ιουλίου και για το εάν είχε δοθεί εισήγηση εκκένωσης στο Μάτι κι αν ναι, από ποιόν, σε ποιον και πότε, προσθέτοντας ότι η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου στις 8 το βράδυ, όταν η πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, είναι χαρακτηριστική ένδειξη της ανοργανωσιάς και του αλαλούμ που επικράτησε, καθώς την ίδια ώρα ο κόσμος ήταν εγκλωβισμένος στις παραλίες και αναζητούσε διέξοδο διαφυγής.

 

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός πρότεινε η Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει 50 εκ. € από το αποθεματικό των 350 εκ. € που ο ίδιος δημιούργησε για την αποκατάσταση των ζημιών, την προστασία από τις πλημμύρες και για έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

 

Ακόμη, πρότεινε μεταξύ άλλων ως μέτρο πρόληψης των πυρκαγιών την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ ΑΕ σε περιοχές υψηλού κινδύνου στην Αττική, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από αυτή την αιτία, ενώ αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» εισηγήθηκε την εκπόνηση μελετών από πανεπιστημιακά ιδρύματα, αφενός μεν για τη διακρίβωση των κινδύνων που υπάρχουν από τα καμένα με στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας και αφετέρου για τον τύπο των δένδρων που πρέπει να φυτευτούν στα πλαίσια της αναδάσωσης  για προστασία από μελλοντικές φωτιές.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
στο www.Rexbo.gr
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by