Γ. Σγουρός: Μέτρα για να προφυλαχθεί ο ΧΥΤΑ Φυλής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-08 21:40:00
0 0

Σε λάστιχα και άλλα υλικά που καιγόντουσαν σε χώρο εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, οφείλονταν οι σημερινοί καπνοί και δυσοσμία που παρατηρήθηκε στην περιοχή (βλ. συν. φωτό).

Αυτό διαπιστώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και επιθεωρητές περιβάλλοντος που επισκέφθηκαν την περιοχή μετά από ενημέρωση για δυσοσμία στην περιοχή των Λιοσίων.

Οι άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς ήταν με κατεύθυνση προς τα Άνω Λιόσια, ενώ την ίδια στιγμή, οι οσμές προερχόμενες από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν ανεπαίσθητες και δεν προξενούσαν ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Το φαινόμενο ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τη διοίκηση το ΕΔΣΝΑ. Η παρουσία των ατόμων αυτών έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κλπ) που στη συνέχεια καίνε σε χώρους εκτός του ΧΥΤΑ, με στόχο να αποσπάσουν τα πολύτιμα υλικά.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Ο Δήμος, η Αστυνομία και το ΥΠΕΚΑ πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε ο χώρος γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής να καθαριστεί και να μην αποτελεί εστία τέτοιων φαινομένων που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by