Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τους διαγωνισμούς για τα απορρίμματα στην Αττική
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-29 13:40:00
0 0

Θερμή επιστολή υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σήμερα στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, κ. Γιάννη Σγουρού, σχετικά με τους 4 διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής Πολιτικής εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την κατασκευή των 4 εργοστασίων και ζητά ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν  τα έργα μέσα στο 2013 και να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Οι υπηρεσίες της Ε.Ε. ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις έως σήμερα ενέργειες της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για τη δημοπράτηση των έργων μέσω ΣΔΙΤ με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι «Τα έργα αυτά είναι σημαντικά τόσο από πλευράς συμμόρφωσης με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων του ΠΕΠ Αττικής. Ως εκ τούτου, η δημοπράτηση και συμβασιοποίησή τους πριν από το τέλος του 2013 επείγει, ώστε να μην απολεσθούν τα σχετικά κονδύλια και η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων επιλύοντας έτσι το οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι «Σήμερα που κάποιοι επικαλούνται προσφυγές και καταγγελίες στις υπηρεσίες της Ε.Ε. και ψαρεύουν σε θολά νερά, την καλύτερη απάντηση δίνει η ίδια η πραγματικότητα. Η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε εδώ και 6 μήνες για να γίνει πράξη ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων που έμενε για 10 χρόνια στα συρτάρια. Κάθε μέρα που περνά οι «επαγγελματίες» της «αντίδρασης» ξεμένουν και από ακόμη ένα επιχείρημα. Σήμερα την απάντηση την έδωσε η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφαιρώντας τους την απειλή που περιέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι θα προσφύγουν στην Ε.Ε. για να ακυρώσουν τους 4 διαγωνισμούς. Ας προσφύγουν λοιπόν. Εμείς απαρέγκλιτα εφαρμόζουμε την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία με στόχο την επίλυση του προβλήματος και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι όσοι ανέχθηκαν για δεκαετίες το καθεστώς της διαφθοράς, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών για την εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγων».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by