Η φωτιά στο ΚΔΑΥ που «καίει» Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-08-28 11:25:00
0 0

Για σοβαρές καθυστερήσεις στο θέμα της αποκατάστασης του καμένου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στον Ασπρόπυργο, που πριν από δύο χρόνια έπνιξε την Αθήνα στο τοξικό νέφος, εγκαλεί Κυβέρνηση και διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Περιφέρεια Αττικής είχαν σπεύσει τότε να εξαγγείλουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ είχε διατεθεί ποσό ύψους 5.000.000,00 € από το Πράσινο Ταμείο.

 

Ωστόσο δυο χρόνια μετά, η φωτιά στο ΚΔΑΥ σιγοκαίει – όπως και οι ευθύνες - και οι εγκαταστάσεις παραμένουν ως έχουν, αφού η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται ακόμη στο στάδιο εκπόνησης της σχετικής τεχνικής έκθεσης.

 

Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάτω από τους σωρούς των αποβλήτων εστίες φωτιάς αναφέρεται στην με αρ. 1742/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που εξέτασε αίτημα παράτασης που υπέβαλε η εταιρεία που ανέλαβε την εκπόνηση της τεχνικής έκθεσης (ακολουθεί το σχετ. απόσπασμα).

 

Όλα αυτά βεβαίως εκθέτουν πλήρως, τόσο την Κυβέρνηση που με τις 244/14-7-2015 και 383/24-5-2016 αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος προέβλεπε ολοκλήρωση των διαδικασιών αποκατάστασης στα καμένα από τον Δεκέμβριο του 2015 και μετά από τον Δεκέμβριο του 2016 (ακολουθεί το σχετ. χρονοδιάγραμμα), όσο και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρ. Δούρου, λίγες μέρες μετά τη φωτιά, διατυμπάνιζε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με το γνώριμο πια ύφος «Ήμασταν παρόντες στην κρίση. Και είμαστε παρόντες και την επόμενη ημέρα της καταστροφής». Το πόσο παρόντες φάνηκε εκ του αποτελέσματος …

 

«Η Δυτική Αττική χόρτασε από κροκοδείλια δάκρυα, το περιβάλλον από αυτόκλητους σωτήρες και οι πολίτες από υποσχέσεις και διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής στο θέμα του καμένου ΚΔΑΥ έχουν επιδείξει ανεπίτρεπτη ολιγωρία» σχολίασε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός.

 

1. Το απόσπασμα της με αρ. 1742/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε ακόμα.

 

sgoyros-apospasma-1.jpg

 

2. Το αρχικό και το τροποποιημένο χρονοδιάγραμμα των μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης στο καμένο ΚΔΑΥ σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις.

 

sgoyros-apospasma-2.jpg

 

sgoyros-apospasma-3.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by