Η Περιφέρεια Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-02-02 12:00:00
0 0

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη διατήρηση και αποκατάσταση των υγροτόπων έχει εκπονήσει «Στρατηγική και Άξονες δράσης για τη διατήρηση των υγροτόπων της και την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή».

 

Επίσης, με την υλοποίηση του έργου «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την  ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων της Αττικής», έχει εκπονήσει μελέτη για την επιστημονική τεκμηρίωση της οριοθέτησης 38 υγροτόπων της Αττικής.

 

Η σημερινή ημέρα, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων κάθε έτους, με στόχο την ενεργοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για θέματα που αφορούν την προστασία τους.

 

Οι υγρότοποι ως οικοσυστήματα εξαιρετικής σημασίας, επιτελούν σημαντικές λειτουργίες, παρέχουν τους αναγκαίους πόρους για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπινων δραστηριοτήτων και αποτελούν πολύτιμη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.

 

Η ξηρασία λόγω κλιματικής αλλαγής και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις καθορίζουν τον βαθμό ευαισθησίας των υγροτόπων.

 

Το νερό, ως πολύτιμος φυσικός πόρος, είναι βασικός συντελεστής για την εξασφάλιση των οικολογικών λειτουργιών τους.

 

Με την κατανόηση της αξίας των υγροτόπων, τη βελτίωση της γνώσης για τις επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος, την αειφορική χρήση των υδατικών πόρων, τη ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου και την ενδυνάμωση της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση των υγροτόπων και την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή, στοχεύουμε στην αποκατάσταση των υγροτοπικών οικοσυστημάτων της Αττικής.

 

Ιστοσελίδα υγροτόπων Αττικής: http://www.atticawetlands.eu/

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by