Ικανοποίηση Περιφερειάρχη για τις αποφάσεις στη Διαχείριση Απορριμμάτων
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-09-19 18:30:00
0 0

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Διυπουργικής Σύσκεψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, και δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής Διυπουργικής Σύσκεψης που αφορούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση η πρόταση που λάβαμε πρόσφατα ως ΕΔΣΝΑ για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, μέσω 4 χωριστών διαγωνισμών.  

Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως πως αυτή η πρόταση αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για ένα εκρηκτικό πρόβλημα που χρονίζει για πολλές δεκαετίες και ότι πρέπει επιτέλους να  ξεπεραστούν  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τοπικές αντιδράσεις, ώστε να μη βρεθούμε εκτός χρονοδιαγράμματος, δεδομένου ότι ο κύκλος ζωής του σημερινού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, έχει ημερομηνία λήξης. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα βήματά τους, αν θέλουμε να έχουμε οριστική λύση του προβλήματος.

Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί συνολικά ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ και 3 χρόνια φωνάζω για την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, ο οποίος καταρτίστηκε το 2003, επικαιροποιήθηκε το 2006 και μέχρι σήμερα, 9 χρόνια μετά, λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής δεν είχε βρεθεί. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων στη Φυλή έχει το πολύ 2 χρόνια ζωής. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αγώνας δρόμου και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να μην εγκλωβιστούμε όλοι οι πολίτες σε ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν θα μπορέσουμε να βγούμε ποτέ».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by