Μήνυμα του Γιάννη Σγουρού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-03 15:35:00
0 0

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δήλωσε:

«Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται περίπου στο 1 εκατομμύριο.

Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Κεντρική Διοίκηση, Οργανισμοί και κοινωνία, οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία αναπτύσσοντας συγκεκριμένες δράσεις. Ενδεικτικά, για το 2012 προχώρησε σε:

- Καταβολή 23 εκατομμυρίων Ευρώ για επιδόματα Νεφροπαθών

- Επιχορήγηση 6 εκατομμυρίων Ευρώ για Πιστοποιημένους Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας ΑμΕΑ (π.χ. σωματεία και ιδρύματα)

- Χορήγηση περίπου 5.500 κουπονιών για Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών ΑμΕΑ, προκειμένου να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

- Καταβολή 3 εκατομμύρια Ευρώ για τη μεταφορά μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία

- Παροχή συμβουλευτικής και κοινωνικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας, ενώ παράλληλα αδειοδοτεί κέντρα αποθεραπείας, αποκατάστασης, δημιουργικής απασχόλησης, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.

Όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα, οι προσπάθειες μας πρέπει να προσανατολίζονται στη διευκόλυνση της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Το να είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες δεν είναι επιλογή, το να δυσκολεύεις ή να διευκολύνεις τη ζωή ενός τέτοιου ατόμου όμως είναι. Αξίζουν τον απεριόριστο σεβασμό μας  και όχι την αδιαφορία μας».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by