Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-31 20:15:00
0 0

Ο Περιφερειάρχης Αττικής & Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ε.τ.Π., Γιάννης Σγουρός, πραγματοποιεί από την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 99ης Συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά τη Συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ε.τ.Π., ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ενημέρωσε τα μέλη για την Απόφαση των πολιτικών οργάνων της Επιτροπής των Περιφερειών να διεξάγουν την 6η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, στην Αθήνα, το Μάρτιο του 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμπέσει με τον εορτασμό για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).

Η Εθνική αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Επιτροπή των Περιφερειών με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, θα έχει την τιμή να καλωσορίσει, μαζί με την ηγεσία της Ε.τ.Π. το Μάρτιο του 2014 στην Αθήνα, πάνω από 800 κορυφαίους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην Προέδρους Ευρωπαϊκών θεσμικών Οργάνων, ευρωπαίους Επιτρόπους, Περιφερειάρχες και Δημάρχους από τα  27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την υποστήριξή τους, τόνισε ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή και ευκαιρία για την Περιφέρεια Αττικής να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά, για να υλοποιήσουμε την πιο επιτυχημένη διοργάνωση της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και Δήμων της Ευρώπης».

Το πρόγραμμα των συνεδριάσεων, σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, ξεκίνησε με την καταστατική συνεδρίαση της Διαπεριφερειακής Ομάδας Αδριατικής - Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη του Marche, κ. Spacca, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία πέτυχε να εκλεγεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ως Αντιπρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.τ.Π., τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν για το Σχέδιο Γνωμοδότησης για τον Ευρωπαϊκό χώρο Έρευνας από τον Εισηγητή, κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

Μετά την ομόφωνη υιοθέτηση του Σχεδίου Γνωμοδότησης από τη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ε.τ.Π., ο Περιφερειάρχης Αττικής & Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ε.τ.Π., Γιάννης Σγουρός, αφού συνεχάρη τον κ. Ζαφειρόπουλο, τόνισε ότι πρόκειται «για μια άρτια και ολοκληρωμένη εισήγηση, η οποία επικροτήθηκε από όλα τα μέλη της Ε.τ.Π., κάτι που αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία είναι ενεργή και παρεμβαίνει δημιουργικά στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά όργανα».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της ελληνικής αντιπροσωπείας ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη ότι ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος εκλέχθηκε ως Αντιπρόεδρος της 11μελούς Ειδικής επιτροπής για την Αναθεώρηση του εσωτερικού κανονισμού της Ε.τ.Π. και επεσήμανε ότι «έτσι, η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει καίρια στη μελλοντική διαμόρφωση του οργάνου».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by