Οι Περιφέρειες χορηγοί του Κράτους
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-14 14:00:00
0 0

Τα τρία τελευταία χρόνια, οι Αιρετές Περιφέρειες έχουν δεχθεί μια τεράστια περικοπή στους θεσμοθετημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που λαμβάνουν από το Κράτος. Η περικοπή αυτή φτάνει το 60% για τα λειτουργικά μας έξοδα και το 90% για τις επενδύσεις. Αντίστοιχη μείωση δεν έχει γίνει πουθενά αλλού σε ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα. Η κατάσταση είναι πλέον δραματική, αφού πλήθος προγραμματισμένων έργων μένουν ανεκτέλεστα ή απλήρωτα, ενώ ακόμη και οι καθημερινές εργασίες συντήρησης, πολιτικής προστασίας και αποχιονισμού των οδικών δικτύων δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν.

Η Κυβέρνηση με λογιστικά τρικ προσπαθεί να εμφανίσει ως έσοδα των Περιφερειών τις μεταβιβαστικές δαπάνες του Κράτους για τη μεταφορά των μαθητών, το επίδομα των νεφροπαθών και το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Πλήθος διατάξεων το τελευταίο διάστημα πλήττουν ευθέως τον πυρήνα της Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, που ρητά προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα. Η δραματική περικοπή των νομοθετημένων πόρων μας, η απόφαση για έγκριση των δαπανών μας από το διορισμένο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ευθέως αντισυνταγματικές και παράνομες.

Αν η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταργήσει το Β’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης να το κάνει ευθέως. Αλλά η μέθοδος της σταδιακής απαξίωσης, της αποδυνάμωσης και της στοχοποίησης της Αυτοδιοίκησης, ως δήθεν σπάταλης και διεφθαρμένης θα μας βρει απέναντι.  

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Στη σημερινή συγκυρία που ζούμε έχουμε πάψει πλέον να νιώθουμε έκπληξη για αυτά που συμβαίνουν. Έχει πλέον καταλυθεί κάθε έννοια αξιολόγησης και συνταγματικής νομιμότητας. Επιτυχημένοι θεσμοί με θετική προσφορά χωρίς χρέη πουθενά τιμωρούνται, προκειμένου να καλύψει το κεντρικό Κράτος τα ελλείμματα που το ίδιο δημιούργησε.
Το Σύνταγμα από υπέρτατος Νόμος του Κράτους έχει καταντήσει ένα κείμενο ευχών που θα εφαρμοστεί μόλις ‘οι συνθήκες το επιτρέψουν’.
Η προσπάθεια σπίλωσης και απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης θα πέσει στο κενό. Αν θέλουν να μας καταργήσουν, επειδή δεν χρωστάμε, για να είμαστε όλοι ίδιοι, ας μας το πουν. Η Αυτοδιοίκηση ούτε δημιούργησε το πρόβλημα, ούτε μπορεί να το λύσει, αφού δεν νομοθετεί η ίδια.
Ας το καταλάβουν επιτέλους: στηρίζοντας την Αυτοδιοίκηση, στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by