Περιφέρεια Αττικής: 6η Διάσκεψη Περιφερειών & Δήμων στην Αθήνα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-31 10:05:00
0 0

Με την ανακοίνωση της Προεδρεύουσας, κας Mercedes Bresso, στο Προεδρείο της Επιτροπής των Περιφερειών, κατά τη διάρκεια της 142ης Συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, έγινε γνωστή η Απόφαση των πολιτικών οργάνων της Επιτροπής των Περιφερειών και ιδιαίτερα του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Valcarcel Siso, να διεξάγουν την 6η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, στην Αθήνα, το Μάρτιο του 2014.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμπέσει με τον εορτασμό για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).

Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Επιτροπής των Περιφερειών με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, θα έχει την τιμή να καλωσορίσει, μαζί με την ηγεσία της ΕτΠ το Μάρτιο του 2014 στην Αθήνα, πάνω από 800 κορυφαίους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην Προέδρους Ευρωπαϊκών θεσμικών Οργάνων, ευρωπαίους Επιτρόπους, Περιφερειάρχες και Δημάρχους από τα  27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) είναι η Συνέλευση των περιφερειακών και τοπικών εκπροσώπων της ΕΕ. Αποτελεί πολιτική συνέλευση, απαρτιζόμενη από 344 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη που προέρχονται από το σύνολο των 27 κρατών μελών και είναι αιρετοί εκπρόσωποι ενός οργανισμού περιφερειακής διοίκησης ή τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το έργο της Επιτροπής των Περιφερειών βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:

1) την αρχή της επικουρικότητας: αρχή που απαιτεί οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο επίπεδο διακυβέρνησης που εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον

2) την αρχή της εγγύτητας: όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης πρέπει να εργάζονται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κοινό, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποιός είναι αρμόδιος για κάθε θέμα και πώς μπορούν να κάνουν τις απόψεις τους γνωστές και

3) την αρχή της εταιρικής σχέσης: οι ευρωπαϊκές, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές πρέπει να εργάζονται από κοινού σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Προεδρεύουσας, κας Mercedes Bresso, έλαβε το λόγο και, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τα μέλη του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών (επικεφαλής των παρατάξεων), καθώς και τους συναδέλφους του στην Επιτροπή των Περιφερειών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη διοργάνωση της 6ης Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, στην Αθήνα, το Μάρτιο του 2014, της πιο σημαντικής διοργάνωσης που θα συμπέσει με τον εορτασμό για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή και ευκαιρία για την Περιφέρεια Αττικής να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, με συμμετέχοντες τουλάχιστον 800 επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, που θα προβάλλει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την Αττική.
Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη, είναι ευκαιρία εμείς που συμμετέχουμε στην Επιτροπή των Περιφερειών, να στείλουμε ένα μήνυμα προς τις ηγεσίες και τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε., ότι η Ευρώπη πρέπει να ενδυναμώσει τους θεσμούς της αλλά και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών.
Ευχαριστώ όλα τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας που συνέβαλαν στην υποστήριξη της διαδικασίας υποψηφιότητας της Περιφέρειας Αττικής για την 6η Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στην Αθήνα το Μάρτιο του 2014, καθώς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την υποστήριξή τους».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by