Περιφέρεια Αττικής: «Πανεπιστήμιο Πολιτών»
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-19 12:10:00
0 0

Η Περιφέρεια Αττικής και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργούν τον καινοτόμο θεσμό του «Πανεπιστημίου Πολιτών» και ανοίγονται στην κοινωνία, διοργανώνοντας σειρά διαλέξεων με ομιλητές κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το πρόγραμμα του «Πανεπιστημίου Πολιτών» μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, αφού η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Οι διαλέξεις ξεκινούν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν συνολικά έξι μήνες.

Η αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος του «Πανεπιστημίου Πολιτών» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα: 11:30 π.μ. στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς», του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48 & Σίνα), παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού, βάσει των οποίων αναπτύσσεται το πρόγραμμα, είναι:

1. Οικονομία

2. Κοινωνικά Ζητήματα

3. Τέχνη

4. Ιατρικά Θέματα και

5. Πολιτική

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών και στόχο έχει μέσα από την ανάδειξη του θεσμού του Πανεπιστημίου των Πολιτών, οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση, η δυνατότητα και εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και άλλα θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτισμός, σύγχρονα ιατρικά δεδομένα κλπ.

Η πρώτη διάλεξη με το επίκαιρο θέμα: «Η Έξοδος» με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πετράκη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

- Περιφέρεια Αττικής
T: 213 2063 806 & 213 2063 667
E-mail: ddsxna@patt.gov.gr

- Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης»
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα
T: 210 3689 771Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by