Περιφέρεια Αττικής: Έναρξη υλοποίησης του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αθήνα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-09 17:40:00
0 0

Την εκκίνηση για τα πρώτα 15 έργα πνοής για την Αθήνα έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Η Περιφέρεια Αττικής, εντάσσει τα πρώτα 15 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35,5 Εκατομμυρίων Ευρώ, στη Συλλογική Απόφαση για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στηρίζοντας έμπρακτα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, έχει ετοιμάσει τις σχετικές προσκλήσεις. Ο κ. Γ. Καμίνης, στις 19 Δεκεμβρίου 2012, υπέγραψε τις πρώτες επτά προσκλήσεις του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων σε τομείς πολιτικής που αφορούν:

• Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση ύψους 25.000.000 €

• Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων ύψους 16.000.000 €

• Επεξεργασία ύδατος ύψους 10.000.000 €

• Υποδομές Υγείας ύψους 5.000.000 €

• Υποδομές Φροντίδας παιδιών ύψους 5.000.000 €

• Ενεργειακή απόδοση, συμπαραγωγή, διαχείριση ενέργειας, ύψους 7.500.000 €

• Προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση, επιθεώρηση/ Μελέτες, Τεχνικοί Σύμβουλοι, Αξιολόγηση ύψους 2.100.000 €

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η σημερινή πρωτοβουλία είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Αττικής. Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, συστρατεύονται για τη βελτίωση της κατάστασης στην πόλη της Αθήνας. Τα 15 αυτά πρώτα έργα αποτελούν μόνον την αρχή ενός ευρύτερου, ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας υποβάθμισης της πόλης, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης που έχει πλήξει την Αθήνα.
Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: όταν υπάρχει καλή συνεργασία, συνοχή, αλληλεγγύη και πρόγραμμα, τότε τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά.
Με το Δήμαρχο Αθηναίων δίνουμε μαζί τη μάχη, ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα της πόλης και να έρθει η ουσιαστική ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη».
«Βρισκόμαστε στην αφετηρία για την επανεκκίνηση της Αθήνας ως τόπου να ζει, να εργάζεται και να επισκέπτεται κανείς» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτά τα έργα βοηθούν στην ανάκτηση και την επιτάχυνση της κοινωνικής συνοχής στην πρωτεύουσα».     
Υπενθυμίζεται ότι το αναπτυξιακό σχέδιο για την Αθήνα, κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

• Άξονας 1: Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας

• Άξονας 2: Βελτίωση Ποιότητας Ζωής

• Άξονας 3: Αναζωογόνηση του αστικού ιστού

• Άξονας 4: Διαχείριση της κοινωνικής κρίσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by